Masini

Pericolele folosirii pieselor auto contrafacute

Recomanda informatia!

In ultima vreme, odata cu cresterea numarului de masini a crescut si oferta de piese auto. Astfel au aparut multe oferte bune de pret, insa si foarte multe piese auto contrafacute. Preturile mici ale pieselor de schimb pentru automobile ii fac pe multi soferi achizitioneze falsuri, fara sa tina cont ca astfel isi pun viata in pericol.

Asa se face ca cei ce vand astfel de piese auto si-au dezvoltat o afacere extrem de profitabila intr-un timp foarte scurt. Conform unui studiu, acesti comercianti castiga peste 10 milioane de euro pe an din vanzarea in Romania a pieselor auto contrafacute.

Sunt foarte multe magazine de piese auto si de ceva vreme industria online s-a dezvoltat si ea foarte mult si astfel au aparut foarte multe magazine de piese auto online. Multe din ele vand produse de calitate si originale, insa sunt multe magazine online ce vand si piese auto contrafacute. Din pacate, este foarte greu pentru un neavizat sa deosebeasca o piesa originala de una contrafacuta, indiferent ca o cumpara din mediul online sau dintr-un magazin clasic. In aceste cazuri, cel mai simplu indiciu este pretul extrem de scazut, insa nu tot timpul acesta este singura diferenta dintre piesele contrafacute si cele originale.

Astfel, specialistii ii sfatuiesc pe cei care nu se pricep si nu fac diferenta intre o piesa originala si una falsa, sa mearga cu piesa respectiva intr-un service autorizat al marcii de automobile. In cazul in care cumparati diverse piese contrafacute riscati nu doar sa dati banii pe o piesa care se va defecta repede sau care nu se potriveste la masina dumneavoastra, ci  riscati sa va pierdeti chiar si viata sau puteti provoca diverse accidente.

Cea mai mare piata de piese contrafacute se afla in China si Turcia. Aceste fabrici ce produc produse contrafacute au copiat pana si inscriptiile de pe piesele originale. Putem lua ca si exemplu niste placate de frana. Astfel, pretul unor placute de frana false este cu 100 de lei mai mic fata de costul celor originale. Diferentele dintre original si fals sunt extrem de importante. In urma unor teste efectuate de specialisti, placutele originale va ajuta sa opriti masina pe o distanta de 7 metri in mai putin de o secunda. Cu placutele de frana contrafacute aveti nevoie de o distanta dubla, iar riscurile sunt pe masura.

Aveti mare grija de unde va faceti cumparaturile pentru propria masina. Tot timpul trebuie sa fiti in siguranta in timpul deplasarii cu masina. Aceasta siguranta o puteti obtine doar folosind piese auto originale.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *