Masini

Care sunt masinile electrice mai putin fiabile?

Recomanda informatia!

Nu toti producatorii de automobile electrice sunt egali cand vine vorba de fiabilitate.

Tesla, Kia, Nissan… cine produce cele mai fiabile masini electrice? Conform ultimului studiu realizat de J.D. Power, care masoara numarul de probleme intampinate de proprietarii de vehicule noi din Statele Unite in primele 90 de zile de utilizare, concluziile sunt clare: in general, masinile electrice raman mai putin fiabile decat cele cu motoare cu combustie.

Numarul de probleme pare chiar sa fi crescut, in medie, in comparatie cu studiul anterior din 2022. Media este acum de 192 de probleme (+12 puncte fata de 2022) la 100 de vehicule, fata de 162 pentru masinile cu motor cu ardere interna. In clasamentul fiabilitatii marcilor realizat de J.D. poweer, Tesla se afla din nou pe primul loc in acest an.

Marcile de masini electrice sunt in continuare afectate de probleme de fiabilitate

Constructorul auto condus de Elon Musk are un scor de 257 de probleme la 100 de vehicule, in crestere cu 31 de puncte fata de anul precedent. Trebuie mentionat, insa, ca Tesla nu este clasata oficial printre celelalte marci din studiu, deoarece firma nu da permisiunea J.D. Power de a chestiona proprietarii in anumite state in care acest lucru este obligatoriu.

Alte marci de masini electrice se afla, de asemenea, in partea de jos a clasamentului, cum ar fi Polestar (313 probleme la 100 de vehicule), Lucid Motors (340 de probleme la 100 de vehicule) si Rivian Motors (282 de probleme la 100 de vehicule). In schimb, marca de pick-up-uri Dodge este mult in fata in ceea ce priveste fiabilitatea, cu doar 140 de probleme raportate la 100 de vehicule).

Dintre marcile europene, Alfa Romeo nu este cu mult in urma, cu un scor de 143 de probleme la 100 de vehicule. Studiul releva faptul ca problemele sunt adesea legate de tehnologiile de ultima generatie incorporate de producatori. De exemplu, manerele usilor care sunt un pic prea high-tech pot da nastere la probleme tehnice.

Sau functiile de asistenta a soferului care pot da gres, cum ar fi avertizarea de parasire a benzii de rulare sau franarea de urgenta dupa o avertizare de coliziune. In plus, proprietarii de masini electrice din SUA par sa se confrunte cu o crestere a problemelor cu anumite sisteme de operare bazate pe Android.

Sursa: https://www.presse-citron.net/quelles-sont-les-voitures-electriques-les-moins-fiables/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *