Masini

Tesla model Y atrage o noua clientela

Recomanda informatia!

Dupa taxiuri, Tesla incepe sa reinnoiasca flota masinilor de politie.

Chiar daca Elon Musk a luat decizia de a se muta in Texas, radacinile Tesla raman bine ancorate in California si pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii. Doua servicii de politie au anuntat ca vor achizitiona modelul Y cu scopul de a-si reinnoi flota de vehicule de serviciu. Noul SUV electric, mai compact decat Model X, isi gaseste interesul in randul autoritatilor publice si adoptarea sa este confirmata in aceasta saptamana.

Orasele Fremont (California) si Spokane (Washington) tocmai au confirmat ca au comandat masini Tesla. Cinci exemplare de Model Y se vor alatura politiei, urmand dorinta de a moderniza echipamentele si de a se axa pe tranzitia energetica a flotelor. La Spokane, alegerea a fost una simbolica, in timp ce orasul isi dorea initial achizitionarea a doua vehicule hibrid si a doua cu motoare termice.

Dupa mai multe saptamani de dezbateri, consiliul a decis luni achizitionarea a patru SUV-uri Tesla Model Y, anuland astfel un plan prezentat de responsabilii orasului pentru a achizitiona vehicule hibrid si doua vehicule tradiitonale pe baza de benzina. Electrificarea flotei este directia in care se doreste sa se mearga, s-a adaugat in cadrul unui comunicat oficial.

Dincolo de aspectul ecologic, la prima vedere, actualizarea flotei ar permite realizarea unor economii pe termen lung in ceea ce priveste cheltuielile de carburant. Stim deja ca politia din Fremont a achizitionat Model Y la un pret de 57 000$ (optand pentru versiunea Performance) insa nu putem spune daca Tesla a oferit incarcarea gratuita, disponibila pentru unii clienti ai marcii.

Model Y este cel mai recent model lansat de Tesla pe piata. Comercializarea sa nu a fost realizata in mod egal pe toate continentele si Europa inca asteapta lansarea sa. Pentru inceput, in 2021, va fi disponibila la Berlin.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *