Masini

Noul Ford Fiesta EcoBoost

Recomanda informatia!

Cu noul motor EcoBoost de 1.0 litru si cu doar trei cilindri, noului model Ford Fiesta i-a fost recunoscuta tehnologia inovatoare care s-a adaptat perfect vremurilor noastre. Motorul acestui model este extrem de compact. Astfel, blocul motor incape fara probleme pe o coala in format A4. Fiind montat pe Fiesta pentru modelul 2013, opera tehnologica dispune momentan de doua versiuni de putere: de 100 cai putere si 125 cai putere.

Motorul este fabricat si pe liniile de productie de la Craiova si dispune de un cuplu maxim de 170 Nm livrat de la doar 1.400 turatii, cu o curba a cuplului constanta pana la 4.000 rpm. Motorul are un consum mediu de  doar 4,3 litri de benzina la 100 km si are cele mai reduse emisii pentru un motor de aceeasi putere. Astfel, noul Ford Fiesta emite doar 99 grame CO2 / km pentru versiunea de 100 cai putere.

Acest model de Fiesta are un sprint de la 0 la 100 km/h in 11,2 secunde, iar viteza de top este de 180 km/h. Versiunea de 998 cmc degonflata la 80 CP si care nu dispune de turbo, sprinteaza pana la 100 km in 14,8 secunde si  atinge maxim 164 km/h. Consumul este tot in jur de 4,3 litri de benzina la 100 de kilometri.

Modelul dispune si de foarte multe gadgeturi, printre care putem aminti de Active City Stop, care este un sistem autonom de franare de urgenta ce recunoaste din timp pericolul unui impact si poate frana pana la oprire, fara interventia soferului. Un alt gadget foarte interesant este sistemul de control parental MyKey. Cu ajutorul acestui sistem parintii pot controla viteza maxima pe care o poate atinge masina sau pot limita volumul maxim al sistemului audio.

Cu alte cuvinte, acest model Ford este unul foarte reusit si este foarte vandut. De asemenea piese Ford pentru acest model se gasesc in orice magazine de piese auto, iar pretul este accesibil.

Motorul EcoBoost de 1.0 litru il putem gasi la ora actuala si pe alte modele Ford, cum ar fi B-Max, Focus, C-Max si Grand C-Max, urmand ca urmatoarea generatie a utilitarelor Tourneo  si Transit Connect sa dispuna de acelasi tip de motor.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *