Casa-Gradina

Cateva lucruri legate de intretinerea gazonului

Recomanda informatia!

Gazonul a fost mereu un simbol al aristocratiei. In ciuda muncii nesfarsite depusa pentru crearea unui gazon de calitate, de la scarificare la aerisire, drenare si greblarea frunzelor, el continua sa fie o parte indragita a parcurilor publice si a gradinilor personale.
Gazonul, asa cum il stim noi, a aparut dupa ce prima masina de tuns iarba a fost inventata in secolul XIX, ideea ei provenind de la industria manufacturilor de textile. Astazi, gazoanele sunt parte din mostenirea noastra, de la cel traditional perfect, care are nevoie de ore intregi de ingrijire, la versiunea contemporana mult mai relaxata, cu iarba lasata deseori sa creasca inalta si luxurianta, umpluta in mod deliberat cu flori de camp.
Insamantarea gazonului:
Fie ca incepeti de la zero sau renovati un gazon deja existent, este important sa tineti seama de scopul sau, locul, solul si gradul de intretinere pe care doriti sa-l oferiti gazonului. La tara, adeseori este posibil sa cositi si sa pliviti o pajiste pana cand ierburile si plantele sunt destul de scurte pentru a se putea numi gazon. Acest lucru este potrivit in cazul in care zonele mai salbatice din gradina se imbina cu peisajul de dincolo de ea. Daca  nu este posibil, creati un nou despre gazon fie pornind de la samanta, fie prin asezarea sulurilor de gazon artificial.
Tipuri de seminte:
Exista multe tipuri diferite de seminte, adaptate pentru diferite cerinte:
Seminte speciale pentru umbra.
Iarba de gazon luxurianta cu frunze subtiri care produce un gazon foarte des cu mai putine oportunitati pentru buruieni de a creste.
Semintele pentru locuri intens circulate, precum gazoanele de familie. Sunt rezistente, dar nu au un aspect frumos de covor.
Seminte pentru gazon de uz general -de obicei un amestec intre seminte de iarba fina si robusta.
Seminte pentru pajiste, continand un amestec de iarba nativa si seminte de floare salbatica.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *