Casa-Gradina

Cum sa alegi patul potrivit pentru copil

Recomanda informatia!

Somnul este unul din factorii principali ai sanatatii copilului. Anume in copilarie, se definitiveaza functiile sistemului psihic si locomotor. De aceea, este important ca un copil sa aiba un pat care sa corespunda urmatoarelor criterii:

Functionalitatea
Patul este locul unde copilul doarme, insa el poate fi echipat si cu ladite pentru aranjarea lenjeriei de pat sau a hainutelor. Astfel, poti face economie de spatiu in dormitorul copilului.

Siguranta
Respectarea regulilor de siguranta sunt esentiale pentru copil. Opteaza doar pentru mobila de calitate, confectionata din materiale naturale, fara muchii sau colturi ascutite.

Garantia produsului
Pentru o achizitie buna, acorda atentie producatorului de la care cumperi patutul. Acesta trebuie sa aiba certificare si licenta, garantandu-ti astfel calitatea produsului. In functie de materialul din care este confectionat patul, garantia pentru produs variaza, de obicei, intre 2 si 5 ani.

Durabilitatea
Scopul achizitionarii unui mobilier consta si in lunga durata de folosinta a acestuia. La acest capitol, va trebui sa tii cont de faptul ca un copil creste rapid, adauga in greutate, de aceea patul trebuie sa fie de calitate si pe masura unei varste mai mari. Ca furnitura de baza, sunt recomandate paturile din lemn, care sunt ecologice si durabile.

Culoarea si design-ul
Cand alegi un patut, trebuie sa tii cont atat de design-ul dormitorului, dar si de preferintele copilului. Patul trebuie sa se armonineze cu culoarea peretilor, a perdelelor care, cel mai probabil, le-ai ales in functie de gusturile copilului tau.

Marimea
Pentru patul copilului, marimile recomandate sunt 190 cm lungime si 160 cm latime.

Forma patului
Toate lenjeriile de pat au forma dreptunghiulara, iar acesta este un criteriu dupa care trebuie sa alegi si forma patului. Ori daca vei alege un pat rotund, iti va fi greu sa gasesti o lenjerie de pat potrivita (va trebui sa dai comanda de setul de pat la un atelier de croitorie). Prin urmare, trebuie sa iei in considerare si de accesoriile pe care le vei folosi in dormitorul copilului: perne, lenjerii de pat, cuverturi etc.

Un copil merita sa alegi tot ce e mai bun pentru el si pentru somnul lui!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *