Casa-Gradina

Plantele care vor supravietui caldurii in aceasta vara

Recomanda informatia!

Infloresc vara, nu se tem nici de caldura, nici de seceta prelungita, nici de expunerea directa la soare. In plus, nici nu necesita cine stie ce ingrijire.

Iata care sunt plantele care vor supravietui de minune caldurii verii.

Gazania. Foarte colorata si foarte des confundanta cu Margareta, Gazania este o floare care vine din America de Sud si care adora expunerea la soare, suportand cu stoicism ariditatea. Nu are nevoie de ingrijiri speciale, ci doar sa o uzi o data pe saptamana.

Echeveria. Este o suculenta cu frunzele « grase » pline de apa. Este originara din Mexiz si adora sa fie expusa la soare. In plus, este cea mai pozata poza de pe Instagram, care are diferite nuante de mov, de verde sau de gri-verde, care are rezerve de apa in frunzele sale. Deci nu ii este deloc frica de expunerea la soare direct sau de seceta…

Leandrul roz. O planta originara din bazinul Mediteranean sau din Oman si Pakistan, care adora soarele. Este de ajuns daca il vei adaposti de frig si de vant pe timp de iarna.

Lavanda. Este o planta de exterior originara din bazinul mediteranean, o emblema a frumoasei Provence care se poate dezvolta chiar si in conditii de canicula extrema. Si chiar daca vei uita sa o uzi, nicio problema, deoarece este o planta care adora ariditatea.

Verbena. Este o planta hibrida in nuante stralucitoare de la alb pana la violet, fara sa uitam de fuchsia. Nu are nevoie de prea mare grija, deoarece adora seceta. Pentru cele mai frumoase flori, are nevoie de soare.

Planta Anthemis sau Romanita. Romantita prezinta o multime de similitudini cu planta cu cele mai frumose flori, pe numele sau, Paraluta. Este rezistenta la seceta, la un climat mai uscat, fiind o planta originata din Insuelel Canare, care detesta frigul.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *