Casa-Gradina

Ce trebuie sa stii inainte si imediat dupa ce ti-ai montat cosul de fum

Recomanda informatia!

Inainte de a monta un cos de fum pentru semineul tau, cat si dupa finalizarea montajului, sunt anumite aspecte pe care ar trebui sa le cunosti. Astfel, vei sti cum sa folosesti si sa intretii semineul in mod corespunzator, evitand probleme ce pot duce la reparatii costisitoare. Sa incepem cu detaliile pe care trebuie sa le stii inainte de montarea unui cos de fum.

Nu ai nevoie de specialisti in mod deosebit, dar trebuie sa stii cum functioneaza un cos de fum

Pentru montarea unui cos de fum nu trebuie sa angajezi o echipa de specialisti. Dar, pentru a te asigura ca vei monta cosul in mod corespunzator, astfel incat sa nu existe nici un fel de pericole si riscuri, este recomandat sa stii cum functioneaza un cos de fum. Cosurile de fum Seminee Deus sunt facute pentru a fi montate cu usurinta, dar si asa ar fi ideal sa ai catevacunostinte despre structura si functionalitatea unui cos de semineu. Acest tip de cunostinte te va ajuta mult in sarcina pe care o ai atunci cand montezi cosul si iti va oferi certitudinea ca montajul s-a efectuat corect.

Verifica structura casei pentru a gasi cel mai bun amplasament pentru cos

La acest aspect s-ar putea sa ai nevoie de o parere avizata, astfel incat cosul sa fie montat in cel mai bun loc. Desigur, amplasamentul cosului depinde si de locatia semineului in locuinta. De aceea trebuie sa te gandesti bine unde le vei pozitiona pe amandoua. Daca ai o casa deja rididicata si vrei sa adaugi un semineu, mai mult ca sigur va trebui sa modifici structura invelitoarei, astfel incat cosul de fum sa se ridice deasupra coamei acoperisului.

Cum functioneaza un cos de fum?

Un cos de fum are functie dubla. In primul rand trage inauntru oxigenul necesar pentru ardere, facilitand combustia lemnelor in semineu. Iar in al doilea rand scoate afara produsele resultate din procesul de ardere al materiei lemnoase, astfel incat aerul din casa ramane curat si usor de respirat. Curentul de aer dintr-un cos este creat atunci cand fumul fierbinte se ridica spre gura de iesire a cosului. Asadar, cu cat este cosul mai inalt, cu atat va fi mai puternic curentul de aer din el.

Ce trebuie sa stii dupa montarea unui cos de fum

Cand vine vorba de cosuri de fum, trebuie sa stii ca ele au nevoie de protectie adecvata pentru a functiona corespunzator. Cu alte cuvinte, ar trebui sa iei in considerare montarea unui cap de cos. Acest cap de cos va impiedica pasarile si animalele sa iti blocheze cosul cu diverse materiale, atunci cand isi fac cuib, si nu va lasa frunzele sau crengile purtate de vant sa ajunga in cosul tau. Daca montezi acest cap de cos chiar dupa finalizarea montajului cosului de fum, iti vei lua aceasta grija de pe cap.

Cosurile de fum trebuie inspectate si curatate periodic, in special inainte sa faci primul foc in semineu. Trebuie sa ai in vedered ca unii dintreprodusiirezultati in urma arderii lemnului sunt destul de cleiosi si se vor depune pe interiorul peretilor cosului. Un astfel de produs ar fi creozotul, care este, de atfel, si deosebit de inflamabil. O verificare anuala a cosului si o curatare adecvata va impiedica depunerile de creozot si va mentine cosul intr-o stare de functionare impecabila.

Concluzie

Un cos de fum ce nu este verificat si curatat poate ajunge sa se deterioreze pana la punctul in care va fi necesar sa scoti multi bani din buzunar pentru reparatii. De asemenea, un cos de fum neingrijit se poate transform intr-un real hazard deoarece poate ajunge sa produca incendii cu pagube insemnate.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *