Casa-Gradina

Aparate de sudura profesionale – sfaturi si recomandari

Recomanda informatia!

Aparatul de sudura este un instrument cu ajutorul caruia se unesc doua obiecte din metal sau material termoplastic. Orice gospodar poate avea nevoie de un astfel de aparat pentru a uni anumite obiecte, insa poate sa nu stie ce aparat de sudura sa aleaga pentru o anumita lucrare.

In acest articol vom povesti ce aparate de sudura sunt necesare in functie de caracteristicile lor. Fie ca merge vorba de aparate de sudura profesionale sau pentru incepatori, acestea trebuie alese inteligent.

Atunci cand achizitionezi un aparat de sudura, trebuie sa tii cont de tipul de material pe care vrei sa-l sudezi si de cantitatea acestuia. Apoi, in functie de buget, alegi un model din multitudinea de aparate pe care le gasesti in magazinele online.

Daca te gandesti la un transformator de sudura, de exemplu, trebuie sa fii constient de faptul ca acesta are posibilitati de sudura limitate. Desi este fiabil, acesta este slab dotat si nu poate suda oteluri aliate de calitate. Poti opta pentru un astfel de aparat doar daca vrei sa sudezi cu el otel sau fier obisnuit. Pentru ca otelurile aliate au nevoie de curent electric continuu, ceea ce transformatorul nu poate oferi pentru ca acesta functioneaza pe curent alternativ.

De exemplu, pentru a suda materiale aliate, poti alege un aparat de sudura excelent pe curent continuu de tip invertor proweld MMA-250PI. Este practic ultima tehnologie in domeniul fabricarii invertoarelor de sudura si poate fi utilizat la capacitate maxima pana la 80% din timp.

Aparatul de sudura in curent continuu proweld MMA-250PI este folosit de catre meseriasi in lucrari de constructii, reparatii si intretinere si poate fi folosit pentru a suda cu toate tipurile de electrozi inveliti: electrozi din inox, rutilici, bazici, precum si o gama diversificata de materiale gen cupru, fonta, aluminiu, otel aliat, otel inoxidabil.

Ce avantaje iti ofera acest invertor de sudura?

Cel mai mare avantaj este dat de dimensiunile compacte ale aparatului si ale transofmatorului acestuia. Acesta este atat de mic si eficient, incat poate fi transportat oriunde, oricand pentru a executa o lucrare.

Acest aparat consuma mai putin curent fata de celelalte produse de sudat si poate fi conectat chiar la o sursa de curent de la domiciliu. Consumul redus de energie consta in faptul ca un invertor de sudura poate fi conectat la o priza normala de 110 W, in loc de o sursa de curent mai puternica.

Invertorul de sudura iti ofera avantajul de a economisi bani, timp si spatiu. In plus, un invertor de sudura accepta mai bine puterea impura de la generatoare decat transformatoarele de sudura. Datorita acestui lucru, activitatile gospodaresti se vor desfasura mai rapid si mai eficient.

Probabil ca ai auzit si de aparatul de sudura MIG/MAG care topeste un fir metalic pentru a uni doua suprafete, eliminand gaz pentru a proteja sudura si a impiedica depunerea rezidurilor pe suprafata metalica. Avantajele acestui tip de aparat constau deci in faptul ca sudura ramane curata, fina si uniforma, de asemenea este rezistenta chiar daca este sudat un material subtire. Aparatul de sudura MIG/MAG poate fi folosit nu doar de un meserias profesionist, ci si de un incepator.

Un aparat de calitate te poate scapa de multe chestii neprevazute. Deci, este alegerea ta in ce aparat investesti.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *