Casa-Gradina

Ce costuri implica construirea unei case

Recomanda informatia!

Acum, cand piata imobiliara se afla la minime istorice, construirea unei case (sau cumpararea directa a acesteia) a devenit o solutie demna de luat in seama in randul celor care isi doresc sa profite de moment.

Pe langa scaderea semnificativa a preturilor materialelor de constructie, nici manopera nu s-a lasat mai “prejos”, in sensul in care mana de lucru a ajuns sa coste undeva pe la jumatate din preturile ce circulau in perioada 2006-2008.

Persoanele direct interesate sa isi construiasca o casa in preajma Bucurestiului, copiind cateva ceva si din stilul locuintelor prezente in complex rezidential Pipera, vor opta pentru o astfel de locatie, ce presupune alocarea unui buget destul de redus.

La fel, in momentul de fata putem vorbi despre un mare dezavantaj pe care il prezinta achizitionarea unui apartament in raport cu ridicarea unei vile in regie proprie. Terenul, care este un factor important in toata aceasta ecuatie, poate fi gasit la preturi decente in zona periferice ale capitalei, dar si a marilor orase ale Romaniei.

Pentru a va incadra in buget, recomandarea specialistilor este sa va achizitionati materialele in perioada de iarna. Pe principiul “omul gospodar isi face vara sanie si iarna car”, cumparati materialele de constructie atunci cand majoritatea celorlalti “gospodari”, pentru a continua in aceeasi nota, se gandesc la perioada sarbatorilor de iarna, Craciun, Revelion, etc. Veti obtine discount-uri serioase in acest sens!

Conform unor specialisti care au proiectat case Voluntari, costurile la rosu ale unei case se cifreaza undeva pe la 150 de euro per mp. Pentru a va putea muta in acea casa, insa, va trebui sa scoateti inca pe atat, nesocotind aici cheltuielile necesare racordarii la gaz, curent si alte utilitati.

Chiar si asa, opinia unanima a constructorilor este aceea ca un buget de 40.000 de euro ar trebui sa fie suficient pentru ridicarea unei case de pana in 100 mp. Pentru casele de la 4-5 camere in sus vorbim, desigur, despre cu totul si cu totul alte cheltuieli.

Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: merita sa iti bati capul construind o casa de la zero sau e mai bine sa achizitionezi una dintr-un complex rezidential?

Preturile, in cele mai multe cazuri, nu difera atat de mult. Avantajul dezvoltatorului consta in faptul ca obtine un discount impresionant in momentul in care cumpara materialele de constructie, spre deosebire de dumneavoastra, care aveti nevoie de a bifa toate subpunctele devizului unei case. Si doar atat.

La final, cum va suna Avangarde Forest?

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *