In gradina in noiembrie – ce plantam, semanam, ce facem in noiembrie?

Recomanda informatia!

Luna noiembrie este una caracterizata drept morocanoasa. Este sfarsitul toamnei cu umiditatea sa specifica insa inca iarna nu si-a intrat complet in drepturi. Inca culegi ultimele recolte si incepi sa protejezi plantele care nu rezista la inghet. Este perioada ideala pentru plantat arbori si arbusti, cam pana pe 25 noiembrie.

Gradina de legume in noiembrie. Recolteaza ultimele legume radacinoase si culege varza de Bruxelles. Protejeaza varza de iarna. Vidanjeaza canalizarile pentru stropire, mai ales cele care sunt ingropate. Goleste recipientul in care ai pus compostul pentru a putea pune acolo frunzele noi. Si daca ai o sera acesta este momentul ideal pentru a o curata.

Livada in noiembrie. Planteaza arborii fructiferi si zmeura. Protejeaza aceste tinere plantatii de inghet precum si smochinul. Culege ultimele fructe cazute pe sol precum si fructele dupa care arde-le pentru a evita proliferarea parazitilor. Incepe tunderea arborilor.

Gradina de ornament in noiembrie. Pentru plantele si florile vivace se impune o curatare masiva. Trebuie sa elimini toate frunzele si florile uscate. In ceea ce priveste crizantemele, trebuie sa faci acelasi lucru insa doar la sfarsit de luna. Divizeaza puii unor plante vivace si replanteaza-le intr-un alt loc. Trebuie ca in luna noiembrie sa se planteze bianualele si bulbii care infloresc de obicei primavara. Trandafirii si cameliile se pot planta in aceasta perioada. Arbustii se pot tunde, cei care infloresc vara si toamna in special. La inceput de luna este cel mai potrivit moment pentru a tunde peluza. Apoi trebuie sa cureti lama masinii de tuns iarba si sa o asezi intr-un loc pana anul viitor. Curata in mod periodic frunzele care cad pe peluza. Daca ai o piscina atunci curata frunzele moarte din apa pentru a evita ca acestea sa putrezeasca sau gandeste-te la o protectie pentru piscina.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *