Divertisment

Stirile false sunt un fenomen de actualitate

Recomanda informatia!

Dupa primul tur de votare la prezidentiale un studiu pe piata arata ca 2 din 10 romani distribuie stiri false. Este un fenomen de care trebuie sa fim tot mai constienti. Este firesc ca sursa de informare a fiecaruia sa fie diferita, dupa preferinte, insa oricare ar fi aceasta trebuie sa facem diferenta intre ce este real si ce nu.

Exista o vorba din popor ce spunea nu mintiti poporul cu televizorul. Asta pentru ca in perioada comunismului oamenii se uitau la televizor cateva ore pe zi si in rest ascultau la radio, daca se putea, caci de regula se facea asta pe ascuns. Chiar daca ne dorim sa credem ca traim in lumea moderna, de fapt nu suntem departe de acelasi adevar – oamenii se uita la televizor sau poate chiar au aceasta singura preocupare si sursa de informare.

Un portal de stiri de incredere

O recomandare pentru publicul larg care isi doreste sa evite stirile fake, sa nu mai fie nevoie de fapt sa caute care sunt reale si care nu, care este sursa unei stiri, este Momentum. In mod obiectiv si apolitic, acest portal de stiri isi propune sa informeze si sa nu denatureze realitatea. Ceea ce regasim aici inseamna de fapt stiri preluate de la alte surse, de incredere de altfel ca sunt reale pentru ca trec prin tot felul de filtre.

Vezi stiri pe Momentum din domenii diverse si imediat dupa accesare linkul te trimite la sursa stirii. O poti verifica inca o data insa trebuie sa stii ca nu este cazul. Acest gen de platforma a aparut poate ca o necesitate in lumea in care unii amatori incearca sa faca jurnalism prost. Desigur ca interesele sunt mari, iata cum s-a intamplat si la voturi – sa informezi lumea gresit, sa pui intr-o altfel de lumina un personaj politic duce la schimbarea mentalitatii astfel incat este decis si viitorul unei natii. Nu este un lucru de ignorat, fapt pentru care se pare ca studiul pe piata despre sursele de informare ale romanilor scoate la iveala un adevar trist: varstnicii prefera televizorul, tinerii prefera site-urile de stiri.

Fake news, o ingrijorare

Poate ca la prima vedere nu este nimic atat de ingrijorator, insa lucrurile sunt mai complexe de atat. Fenomenul fake news, dupa cum spun si specialistii, a fost comparat cu fenomene extreme precum terorismul. Este un pericol pentru ca inseamna manipulare in masa. In ceea ce priveste votarea spre exemplu, din cauza unor stiri false suntem cu risc de a inlatura democratia, de a alege deloc favorabil pe termen lung.

Consecintele sunt in lant de altfel. Fake news inseamna sa absorbim informatii care nu ne ajuta cu nimic, nu au o baza reala, care nu sunt de folos. Asadar o mare grija fata de sursele pe care le folosim spre a ne informa inseamna o responsabilitate de a alege portaluri de stiri care prezinta incredere dovedita. Momentum este unul din acele site-uri spre care vei dori sa iti indrepti atentia, in fiecare zi, pentru ca se actualizeaza constant cu stiri din toate domeniile de interes.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *