Divertisment

Jocurile online o placere sau o afacere?

Recomanda informatia!

Imi aduc aminte cu ani in urma cand la moda era Mario, sau acel joc in care impuscai ratele cu pistolul pe televizor. Dupa ceva timp lumea a evoluat si a trecut la Mortal Kombat, Fifa 2000 sau alte jocuri de pe atunci. Jocurile Online ? Nici nu existau, Miniclip care a luat viata in 2001 avea cateva sute de vizite probabil, nici nu se gandeau ei ca vor ajunge la milioane de utilizatori zilnic. Trecand anii, tehnologia a evoluat, jocuri noi au fost lansate, treptat am ajuns sa bagam sute de lei in componentele calculatorului pentru a ne putea ridica la nivelul standard de performanta.

Usor usor au aparut si primele site-uri de jocuri online pe teritoriul Romaniei, sigur pe atunci erau doar niste site-uri facute de amatori, niste teste le putem spune.

Undeva prin anul 2008 deja cautarile erau pline, cuvantul jocuri sau jocuri online te arunca printre zecile de site-uri sau chiar sutele. Produatorii acestori joculete au avansat, de la Spanzuratoarea au reusit sa puna ‘pe roate’ jocuri in toata regula, cu actiune destul de complexa, grafica foarte buna, putem discuta chiar si de o simulare aproape perfecta.

Trecem la analiza anilor 2010-2012 perioada in care nu ai cum sa te mai gandesti la jocuri mici, insa si concurenta a dus la asemenea performante. Zeci de mii de euro se investesc in acest domeniu, site-urile puternice care au fost niste ‘chitibusuri’ sau nici nu au existat in urma cu ceva ani au devenit lideri de piata. Cu milioane de utilizatorii lunar, detinatorii pot spune ca au dat lovitura, mii de euro sunt castigurile lunare. Deja acei ‘amatori’ care faceau site-uri de placere au devenit adevarati oameni de afaceri, incheie contracte foarte puternice de promovare si invart ofertele sponsorilor cum vor ei.

In ziua de azi mai putem vorbi de un moft sau o afacere atunci cand cineva isi deschide un site de jocuri ? Se mai gandeste cineva la placerea de a te juca sau direct la potentialele castiguri ? Sincer sa fiu, cred ca toate gandurile duc la bani.

Posibilitatea de a castiga s-a marit, insa in acelasi timp si concurenta. Diferite persoane platesc foarte mult pentru achizitionarea unor astfel de pagini web, acest persoane se numesc investitori, oameni care gandesc pe termen lung, isi fac un plan bine alcatuit si cu siguranta nu vor da gres. Sunt oameni ‘vechi’ in domeniul afacerilor si stiu cu ce ‘se mananca’ aceasta activitate.

Deci intrebarea ramane jocurile onlinea au ajuns o placere sau o afacere?

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *