Despre Poker

Recomanda informatia!

Pokerul este un joc de abilitate, unde castigatorul este determinat in functie de valoarea combinatiei de carti aflata in posesie. Jocul consta in oameni, carti de joc si mize, acestea fiind organizate de trei mecanisme de baza, si anume distribuirea cartilor, clasamentul mainilor si pariurile.

Considerat de unii un joc de noroc, pokerul iti ofera posibilitatea de dezvoltare a unor strategii care iti permit sa castigi chiar si cu o mana proasta. Abilitatea de a pacali restul jucatorilor de la masa cand detii carti nu tocmai bune sau pastrarea continua a pariurilor cand detii carti bune sunt doar cateva strategii care iti maresc sansele de castig.

Istoria pokerului a fost si este indelung studiata si dezbatuta de istoricieni, insa toata lumea este de acord cu faptul ca acest joc a fost practicat pe vapoarele cu aburi ce au calatorit in sus si-n jos pe raul Mississippi, in secolul XIX. Mai tarziu, pokerul s-a extins si a castigat popularitate in intreaga America, urmand sa fie facut cunoscut si in alte regiuni de catre soldati, dupa terminarea razboiului.

Putem spune ca istoria pokerului dateaza de acum sute de ani. De-a lungul timpului, acest joc a evoluat si i s-au adaugat diferite elemente, lucru ce a dus la creearea unui limbaj special pokerului. Pokerul exista in diferite variante, insa toate sunt asemanatoare, avand acelasi concept de baza.

Texas Hold’em, cunoscut si sub numele de “Holdem” este in momentul de fata cel mai popular joc de poker din lume. Pokerul poate fi jucat atat online, cat si live in casinourile din Bucuresti, unde se organizeaza diverse turnee poker si cash games.  

MAINI POKER  

High Card – Cea mai mare carte din mana.  

O pereche – O pereche a oricarei carti.  

Doua perechi –  Doua carti la fel plus alte doua la fel.  

Trei de un fel (cui) – Trei carti de acelasi fel, cunoscute si ca “trei bucati”.  

Chinta – Cinci carti succesive de orice culoare.  

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *