Sport

Marcel a înțeles de ce trebuie să își verifice contul la Netbet

Recomanda informatia!

Dacă l-ai fi cunoscut pe Marcel, ai fi fost de acord cu mine că este mai încăpățânat decât un catâr. Am dus muncă de convingere cu el până și pentru verificarea identității la Netbet.Tot repeta că el nu trimite nicio copie după buletin sau după card.

Eu am cont la trei case de pariuri online și știam care este procedura. Marcel a început să joace online acum o lună. Spunea că s-a obișnuit să meargă la agenția de la parterul scării. Din toamna trecută, i-am tot prezentat ce avantaje are dacă pariază de pe calculator sau de pe telefon.

Cei reticenți au cam același discurs

Cred că i-am făcut un bine. Și, cum niciun bine nu rămâne nepedepsit, săptămâna trecută am primit un telefon de la amicul meu care m-a întrebat, indignat, care e faza cu verificarea contului. Cei de la Netbet îi ceruseră să le trimită copii după cartea de identitate și după cardul bancar pe care l-a folosit pentru alimentarea contului.

Nici nu era nevoie să termine ce avea de spus. Motivele revoltei lui Marcel erau cele clasice în cazul pariorilor care sunt reticenți vizavi de transmiterea unor documente personale către casele de pariuri.

1. Dacă îmi folosesc datele din cartea de identitate pentru altceva?

Dar dacă le folosesc cei de la banca unde ai cont? Sau cei de la magazinul unde ți-ai făcut card de cumpărături? Sau cei de la furnizorii de Internet, gaze sau curent electric? I-am explicat că operatorul de jocuri de noroc este îndreptățit să verifice în primul rând dacă ai peste 18 ani. Altfel, este el în ilegalitate.

 Este logic să nu poți efectua nicio retragere dacă nu trimiți copie după CI. Casele de pariuri online sunt obligate prin lege să trimită către ANAF sumele retrase de fiecare jucător. În această relație bookmaker – Fisc nu poți fi identificat decât prin Codul Numeric Personal.

Ar mai fi un motiv pentru care agențiile de pariuri vor să îți vadă Cartea de Identitate. Ține de precauție. Operatorii se asigură că o persoană nu își deschide mai multe conturi pentru a beneficia de bonusuri sau de alte promoții.

2. Cum adică să trimit copie după cardul bancar? Dacă îmi dispar banii?

L-am întrebat pe Marcel dacă vorbește serios. Nu ți-ai dat datele de pe card atunci când ai făcut primul depozit? Casele de pariuri online trăiesc din credibilitate. Cel mai mic scandal în legătură cu o retragere de fonduri neautorizată de către parior înseamnă faliment.

Pericolul ca un hacker să spargă baza de date cu informațiile de pe carduri este mic spre foarte mic. Agențiile de pariuri sunt precum instituții bancare. Au în echipă experți în securitate cibernetică. Nu am auzit până acum să dispară bani cuiva de pe card.

 

Oricum, atunci când trimiți copia solicitată, acoperi codul CVV de pe spate și ultimele patru cifre ale numărului de pe fața cardului. Reprezentanții casei de pariuri îți cer acest lucru.

Imaginea trebuie să fie clară

După aceste argumente, Marcel s-a mai înmuiat. A mai obiectat doar că nu are unde să scaneze documentele. I-am spus că nu e nicio problemă. Eu le-am făcut poză cu telefonul și a fost ok. Sunt acceptate formatele bmp, .jpg, .jpeg, .gif .doc sau .ppt. Puteam să trimit documentele și prin email, dar am preferat să le încarc pe site în Preferințe – Trimitere documente.

Nu i-am spus lui Marcel că, pentru verificarea contului la Netbet, este posibil ca la un moment dat să i se ceară și o copie după o factură de utilități. Am prieteni care au trimis și așa ceva. Mie deocamdată nu mi s-a cerut, deși joc acolo de un an. Mai bine merg pe burtă. Poate nu i se cere nici lui și scap de o nouă demonstrație de încăpățânare.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *