Sport

Cei mai buni jucatori de fotbal ai Romaniei din toate timpurile

Recomanda informatia!

Fotbalul este unul din sporturile care au facut Romania cunoscuta in lume, iar acest lucru se datoreaza celor mai buni jucatori de fotbal pe care Romania i-a avut de cand a inceput practicarea acestui sport in mod oficial. Dintre sutele sau miile de jucatori pe care cluburile de fotbal ii introduc in fotbalul profesionist, numai cativa sunt aceia despre care se poate spune ca sunt extrem de talentati. Tocmai acestia sunt cei care ridica standardele si despre care se poate spune cu adevarat ca au scris istoria fotbalului in Romania.

Iata cativa dintre acesti jucatori de fotbal despre care nimeni nu poate spune ca nu a auzit:

1- Gheorghe Hagi, supranumit “Regele fotbalului romanesc” sau “Maradona din Carpati“, este considerat de multi cel mai bun jucator roman de fotbal al tuturor timpurilor. Nimeni nu poate contesta talentul acestuia de a dribla, de a se pozitiona in teren foarte bine, de a coordona jocul sau de a suta la poarta aproape din orice pozitie, precum si performantele pe care acesta le-a avut de-a lungul carierei, atat la echipele de club romanesti sau straine cat si la echipa nationala.

2- Helmuth Duckadam, recunoscut drept “Eroul din Sevilla“, este cu siguranta portarul cu cele mai bune performante din Romania, scriind istorie si facandu-se cunoscut in toata lumea dupa ce a aparat toate cele patru lovituri de departajare in finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, astfel contribuind la castigarea trofeului de catre Steaua Bucuresti. Cu aceasta ocazie a intrat si in Cartea Recordurilor.

3- Nicolae Dobrin, cunoscut drept “Gascanul” sau “Printul din Trivale“, este considerat unul dintre cei mai buni jucatori de fotbal pe care i-a avut Romania, acesta fiind un maestru al driblingului si al fentei, de asemenea fiind un bun executant al loviturilor libere si al paselor.

4- Silviu Lung, s-a facut cunoscut la Universitatea Craiova cu care a castigat doua titluri de Campioni ai Romaniei si patru Cupe ale Romaniei, apoi a fost transferat la Steaua Bucuresti unde a avut performante notabile.

5- Adrian Mutu, supranumit “Briliantul“, este cu siguranta cel mai bun jucator de fotbal al zilelor noastre. Datorita talentului sau incontestabil, cariera sa a cunoscut un urcus rapid, mai ales dupa ce a fost cumparat de Dinamo si a inscris 18 goluri in 18 meciuri. De la Dinamo a fost transferat in campionatul Italiei, apoi in cel al Angliei, etalandu-si talentul de atacant in ambele campionate.

Celor carora acesti mari fotbalisti romani, dar si legendele internationale le-au inspirat pasiunea pentru sportul rege, li se adreseaza site-uri precum cel de aici, site-uri unde, in pauzele dintre marile campionate, fanii sportului se pot relaxa cu jocuri din cele mai diverse.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *