Calculatoare

Ce inseamna reseller web hosting?

Recomanda informatia!

Reseller web hosting este o forma de gazduire web in care detinatorul contului are posibilitatea de revinde spatiul si bandwidth-ul detinut catre alte persoane. Firmele mari de gazduire web ofera pachete de acest gen in care reseller-ul poate, fie sa cumpere shared hosting pe care mai apoi sa il vanda mai departe, fie VPS sau chiar un server dedicat pe care il poate partitiona si reinchira pentru profit. Aceste tipuri de companii se prezinta in general drept companii mici de gazduire web cu site-uri de prezentare si serviciu de suport tehnic propriu. In realitate insa, suportul tehnic este realizat tot de companiile mari ce inchiriaza spatiul. Firmele mari precum www.smart-hosting.ro ofera astfel de pachete firmelor mai mici ce abia pornesc in industria web hosting. Multe dintre aceste firme mici vor ajunge in timp sa detina propriile servere si sa devina provideri principali.

Un reseller web host poate fi fie o companie de web building sau web design ce ofera pachete intregi, de exemplu, o firma de design poate vinde un pachet de tipul “all-inclusive” cu design, hosting si management al site-ului.

Pentru cei ce se gandesc la a porni o astfel de afacere, este important de stiut si cantarit avantajele si dezavantajele pachetelor de reseller web hosting.

Avantaje reseller web hosting:

-nu este nevoie de cunostinte tehnice, detinatorul contului de reseller web hosting nu face decat sa preia plangerile de orice natura si sa transmita mai departe providerului care ofera, de fapt, suportul tehnic.

-costul de pornire al unei afaceri de acest tip este extrem de mic, resellerul nu cumpara serverele si nici nu trebuie sa plateasca in plus pentru suportul tehnic.

-demararea unei astfel de afaceri este simpla si rapida iar marea majoritate de companii de web hosting mari permit detinatorilor de conturi de reseller web hosting sa foloseasca propriul brand – mai exact sa vanda serviciile sub propriul nume.

-resellerul nu trebuie sa plateasca costurile de mentenanta ale serverului in cazul in care se intampla un accident, firma de gazduire web acoperind toate cheltuieli.

-este un mod relativ usor de a face profit sau de a adauga un plus la pachetele deja oferite in cazul firmelor de web building / web design.

Dezavantaje reseller web hosting

-clientii pot fi pierduti foarte usor daca firma de la care reseller-ul preia servicile nu ofera suport tehnic de calitate sau are perioade lungi de downtime ale serverelor. Reseller-ul nu poate garanta pentru propriile servicii deoarece este dependent de asistenta si suportul tehnic oferit de providerul principal.

-transferare catre un alt web host este un proces extrem de complicat, ce poate insemna downtime de lunga durata si din nou, potentiala pierdere a clientiilor.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *