Calculatoare

Sfaturi de achizitie a unui aparat de aer conditionat

Recomanda informatia!

Acus acus vine caldura (sper) si iar o sa inceapa  goana dupa cautarea celei mai bune oferte de  aer conditionat.
O sa incerc sa punctez cele mai importante aspecte ce trebuie luatein calcul cand alegem un aer conditionat.
Daca mai este nevoie sa mai adaug ceva sau aveti intrebari va rog sa lasati un email.
In primul rand, ofertele de  aer conditionat se vor “lauda”  cu cati BTU are un aparat. Dar ce este BTU? Acronimul provine de la British ThermalUnits. Pe scurt, reprezinta cantitatea de caldura necesara pentru a ridica temperatura unei jumatati de kilogram de apa cu 1 grad Fahrenheit. Si la ce ne foloseste? Vom cumpara un aparat de aer conditionat cu mai multi BTU pentru o cameramai mare.
Mai apoi trebuie sa vedem ce suprafata vrem sa racim; mai jos aveti niste {valori  orientative
pentru 18-25 mp —- 9000 BTU
 pentru 25-35 mp —- 12000 BTU
 pentru 38-45 mp —- 18000 BTU
 pentru 45-50 mp —- 24000 BTU
 *valorile sunt calculate pentru inaltimea standard de 2.4-2.5 m
Foarte important este locul in care dorim sa montam unitatea de  aer conditionat. Daca peretele este spre soare va  fi nevoie de un aer conditionat cu o putere mai mare de racire. Acest lucru este valabil si in cazul  in care in incapere sunt si surse suplimentare de caldura(calculatoare, veioza). La alegerea aerului conditionat trebuie sa mai tinem cont si de: numarul de persoane care ocupain mod frecvent acea camera, structura peretilor.
Clasa de energie a aparatului de aer conditionat: ca si in cazul frigiderelor sau masinilor de spalat vom alege bineinteles acel aparat de aer conditionat care are un consum cat mai mic (gen A sau B). Sa nu va lasati pacaliti totusi de aceste litere. De ex: la un model de aer conditionat 550 kwh poate sa fie A, iar la un alt model acelasi numar de kwh poate sa fie B sau C. Cel mai bine zic eu ca este sa vedem exact cat are fiecare si sa lasam kilowatii sa`si spuna cuvantul si nu literele.
Sa nu uitam de  este nivelul de zgomot. Trebuie sa tineti cont ca in serile calduroase  aparatul va functiona intens si nu cred ca vreti sa va treziti din cauza zgomotului produs. Mare atentie si aici: daca un aparat are 40 db si unul 45 db, diferenta este exponentiala, si nu de 5 db.
Si daca tot am vorbit de consum , ajungem la compresor. Compresorul este acel motor care comprima agentul de racire ( freonul numit generic ). Principiul de functionare este similar cu al frigiderului. Se ia caldura din camera si se  “arunca” afara . Avem nevoie de un aparat de aer conditionat cu un compresor bun, el fiind inima instalatiei. Un aparat de aer conditionat no name, dar cu un compresor bun se poate bate lejer cu un aer conditionat “de firma”. Un rol foarte important il are bineinteles cel care face montajul si este foarte important sa fie un meserias bun, si nu unul angajat pentru o vara la montaje.
Pentru un consum mai mic va recomand un model inverter. Aceste modele au urmatoareleavantaje:
 * Temperaturile dorite se ating mult mai repede
 * Timpul de pornire este redus cu o treime
 * Economisiţi energie şi deci bani: consum mai mic cu până la 30%
 * Se evită pornirea/oprirea repetată a compresorului
 * Fără fluctuaţii de temperaturi
Recomand alegerea unui  aer conditionat inverter in cazul in care doriti sa-l folositi si pentru incalzire, acesta functionand  normal pana la -15 grade, fata de cele obisnuite care functioneaza pana la – 5 grade.
Un aparat de aer conditionat poate sa aiba urmatoarele filtre:
 * Filtru antipraf: capteaza particulele foarte mici de praf din aer; Necesita operatii curente de intretinere, se scoate din aparat, se spala cu apa rece ,{atentie|nu uitati|, nu cu apa calda deoarece este material plastic si se poate deforma se usuca ferit de soare (din aceleasi considerente, material plastic, se poate deforma).
 * Filtru electrostatic antibacterian: pulberile fine, sporii invizibili de mucegai si microorganismele daunatoare sunt absorbite  în filtru prin efectul electricitatii statice, dezvoltarea acestora fiind împiedicata de extractul volatil de izotiocianat, obtinut din wasabi.
 * Filtru dezodorizant: este cu carbune activ si filtreaza particulele mici (bacterii, microorganisme) si fumul (de tigara, miros neplacut)
 * Filtru de catechina: combina proprietatile filtrului electrostatic si ale filtrului de carbune, eliminand bacteriile si dezodorizand aerul. Filtrul cu catechin este consumabil.
Cel mai bine este sa achizitionati aparatul de aer conditionat din magazine mari sau de pe site-uri de incredere pentru a putea beneficia de montaj si garantie din partea unor firme autorizate.
Nu uitati ca dupa fiecare sezon sa curatati filtrele fie prin spalare (cele care pot si spalate) fie prin folosirea unui spray special pentru aer conditionat.
Si in final, sa va prezint o  metoda usoare de calcul a numarul de BTU de care aveti nevoie pentru a raci o camera: inmultim lungime x latime x inaltime x 150 si rezultatul este nr de BTU necesari pentru racirea camerei respective.
 Un ex: camera de 4 pe 4 cu inaltime de 2.5 m
 avem asa: 4*4*2.5*150=6000 BTU pentru camera respectiva. Nu uitati ca este un calcul informativ si este influentat celor mentionate anterior..

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *