Calculatoare

Chromebook Plus: Google isi reinventeaza laptopurile pentru a bate Windows-ul

Recomanda informatia!

Google a anuntat Chromebook Plus, un reboot al concurentului sau pentru Windows.

Zvonite sub numele de cod Chromebook X, acestea au fost acum oficializate sub numele de Chromebook Plus.

In spatele acestui nume se ascunde un fel de reboot al platformei ChromeOS, care exista de peste 10 ani.

Un Chromebook Plus este un laptop de noua generatie, cu mai multa putere, o interfata reproiectata si functii AI. Pretul nu se schimba prea mult: de la 449 de euro.

Mai puternic

Cu Chromebook Plus, Google impune producatorilor specificatii mai stricte pentru a asigura o experienta imbunatatita pentru utilizatori.

Procesor: Intel Core i3 de a 12-a generatie (sau mai tarziu) sau AMD Ryzen 3 7000 (sau mai tarziu)

RAM: cel putin 8 GB

Stocare: cel putin 128 GB

Camera foto: 1080p+ cu reducere temporala a zgomotului

Ecran: Full HD (1920 x 1080 pixeli) IPS sau mai bun

Este demn de remarcat faptul ca Google nu mai include deocamdata procesoarele ARM in aceasta selectie. Compania promite ca Chromebook Plus ar trebui sa ofere o putere de calcul de doua ori mai mare decat generatiile anterioare.

Interfata noua

Dispozitivele Chromebook Plus beneficiaza de o interfata complet noua pentru ChromeOS, care foloseste Material You, noul stil vizual al Google, cunoscut de pe smartphone-uri.

Aceasta versiune include, de asemenea, noi caracteristici software, cum ar fi sincronizarea fisierelor. Aceasta functie sincronizeaza documentele Google Workspace, astfel incat sa poti lucra offline.

Si Inteligenta Artificiala

Suntem in 2023, asa ca un nou produs tehnologic trebuie sa includa o doza de inteligenta artificiala. Chromebook Plus urmeaza doua cai. Prima este AI locala, astfel incat poti folosi radiera magica pentru a-ti retusa fotografiile, de exemplu, sau pentru a estompa fundalul pe Google Meet.

Al doilea este utilizarea inteligentei artificiale generative a Google in cloud. De exemplu, pentru a crea imagini de fundal personalizate folosind propriile interogari.

De asemenea, Google foloseste inteligenta artificiala generativa pentru a te ajuta sa tastezi textul, indiferent de aplicatia pe care o utilizezi. De exemplu, o poti folosi pentru a genera un mesaj pe X (fostul Twitter).

Noul Chromebook Plus va fi disponibil incepand cu 9 octombrie. Acer, HP, Lenovo si Asus sunt primii producatori care au facut pasul.

 

Sursa: https://www.frandroid.com/marques/google/1818783_chromebook-plus-google-reinvente-ses-pc-portables-pour-vaincre-windows

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *