Calculatoare

Atentie la configuratie atunci cand iti cumperi un laptop

Recomanda informatia!

Dacă întrebi pe oricine, care se pricepe cât de cât la calculatoare despre ce să te uiți atunci când cumperi un laptop o să-ți zică de procesor, ram, hard șamd. Ei bine, lucurile nu sunt atât de simple. Îți cumperi un laptop, găsești o combinație optimă între performanță și preț, ajungi să lucrezi câteva zile cu el și îți dai seama că de fapt nu-ți place laptopul. Mai grav e că în România nu avem…. „money back guarantee”. Vă dau câteva idei:

Glossy Display. Pentru unii ar părea o prostie, pentru mine nu, de fiecare dată când vrei să te uiți la un film sau la o poză trebuie să miști unpic de ecranul laptopului ca să vezi bine, sună cunoscut? De asta e bine ca laptop-ul să aibă așa ceva. Fiecare brand de laptop il are denumit altfel, în principiu e același lucru și e de bine.

Rezoluția ecranului. cu cât ai mai mulți pixeli posibili atunci când alegi rezoluția cu atât ai mai mult spațiu de lucru. Există deja destul de multe aplicații sau chiar si pagini web ce consumă mai mult de 1024×768 și în general este un lucru bun atunci când poți avea o rezoluție cât mai mare. Laptopurile Acer de pe Badabum.ro au o configuratie foarte buna iar preturile sunt foarte avantajoase.

Cat de mult conteaza memoria RAM pentru laptopuri

Memorie RAM cât mai multă. Sistemele de operare au tendința ca atunci când memoria RAM este insuficientă să folosească swap(page file), un fel de memorie RAM virtuală pe hard-disk-ul calculatorului. Hard-disk-urile din laptopuri sunt în general mai lente pentru a se face o economie de energie atunci când acestea merg pe baterie. În concluzie cu cât are mai multă memorie RAM cu atât laptopul va fi mai rapid.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *