Calculatoare

Laptopurile trebuie alese in functie de dimensiunea ecranului

Recomanda informatia!

Atunci cand vine momentul sa treceti de la obisnuitul PC la un laptop portabil si de ultima generatie, una dintre specificatiile cele mai importante de avut din vedere este marimea ecranului. Considerand faptul ca sunt mai multe seturi de dimensiuni, care sa satisfaca dorintele fiecarei persoane in parte, fiecare va veni atat cu avantaje cat si cu dezavantaje. Iar in functie de preferinte, puteti determina care avantaje vi se potrivesc mai mult si care dezavantaje le puteti suporta mai usor. Astfel ca, daca sunteti interesati sa achizitionati un laptop pentru acasa, ori pentru servici, aveti in continuare sfaturi privind marimea ecranului care vi se potriveste mai bine.

Pentru ecranele care au o dimensiune mai mica de 12″

Laptopurile care au marimea ecranului mai mica de 12″, deobicei se asemanea cu notebook-urile si sunt printre cele mai compacte si portabile. Astfel ca, daca vreti sa plecati intr-o vacanta, puteti sa il luati oriunde cu voi caci acesta va incapea in orice bagaj. Dealtfel, poate fi folosit si pentru intalnirile de afaceri deoarce nu este sesizabil si nu va deranja. Dezavantajele ar fi performantele scazute si lipsa posibilitatii de a folosi mai multe aplicatii in acelasi timp.

Pentru ecranele care au o dimensiune cuprinsa intre 12″ si 14″

Asemanatoare celor din prima categorie, aceste laptopuri sunt de dimensiuni mici si se potrivesc excelent studentilor care trebuiesc sa le poarte de la un curs la altul. Dealtfel, pot fi folositoare si atunci cand vreti sa utilizati un program de editare cat si un browser de Internet in acelasi timp.

Pentru ecranele care au o dimensiune cuprinsa intre 14″ si 16″: Printre cele mai des achizitionate de catre orice utilizator, aceste laptopuri ofera posibilitatea de a folosi mai multe programe in acelasi timp fara a intampina dificultati. Se aseamana prin marimea ecranului cu un PC de dimensiuni medii. Ca principale avantaje sunt performantele ridicate, comparativ cu cele disponibile in primele 2 categorii, cat si optiunea de a schimba/ updata componentele hardware. Aceste laptopuri se potrivesc oricarui utilizator. Printre cele mai populare deviceuri de acest fel sunt laptopurile Acer de diferite dimensiuni la preturi convenabile fiindca sunt ieftine si ofera o calitate buna, raportand la pretul de achizitie si la celelalte laptopuri existente pe piata.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *