Sanatate-Medicina

Colita, ce este si cum se trateaza?

Recomanda informatia!

Exista principii fundamentale care au drept scop administrarea unor alimente usor de digerat in etajele superioare ale tubului digestiv, reusind sa puna colonul in repaus prin asa-numitul regim de protectie sau de crutare colica. In cadrul acestuia se vor interzice o serie de alimente nocive intestinului, ca fructele cu coaja si seminte ori cele uscate, toate cruditatile tari sau necoapte, painea proaspata, condimentele iritante, conservele din carne si peste, mezelurile, alcoolul si cafeaua.

Practic, intr-o prima faza se exclud toate alimentele ce contin celuloza, punand colonul in repaus printr-o dieta hidrica alcatuita din ceaiuri bogate in tanin. Apoi se va administra un regim format din alimente cum ar fi: branza nefermentata, carne fiarta, peste slab, oua. Se vor interzice legumele si fructele verzi si uscate, painea, pastele, orezul. Alimentele care contin celuloza vor fi introduse progresiv, la inceput fierte si pasate, in ordinea continutului in celuloza si a digestibilitatii acesteia.

Daca diareea persista mai mult de cateva zile, nu trece indiferent de medicatie, te simti deshidratat (slabiciune, urinare slaba, gura, piele si ochi uscati), ai febra, dureri abdominale severe si scaun cu urme de sange, trebuie neaparat sa te prezinti la medic pentru un control specializat.

In cabinetul sau, pacientului ii vor fi puse cateva intrebari referitoare la simptome, la perioada de timp de cand s-au instalat acestea, durata, frecventa si intensitatea durerii. Si istoria medicala este importanta, mai ales in care persoana in cauza sufera de diabet, probleme periferice de vascularizare, fumeaza, are o tensiune ridicata in mod regulat, colesterol marit sau diabet.

Se vor face teste complete de laborator, poate si o colonoscopie, ecografie sau computer tomograf. In cadrul colonoscopiei se poate preleva o mica biopsie, pentru a se analiza mai bine tesutul afectat.

Unde aflam ce este colita? Unde aflam cum se trateaza colita? Ei bine, toate astea le aflam online pe farmaciata.ro.

Aici gasim un articol despre colita abdominala, despre cele mai frecvente simotpme colita si bineinteles vom putea citi despre tratament colita.

Spor la citit si mentineti-va sanatosi.

 
 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *