Calculatoare

Cum sa reincarci un cartus

Recomanda informatia!

Pentru reincarcarea cartuselor de imprimanta sunt necesare doua elemente: kit( cerneala) si o seringa. Este adevarat ca nu este un proces complicat, dar trebuie realizat cu atentie, altfel exista posibilitatea sa apara anumite neplaceri in urma procesulului de imprimare. Iata cativa pasi ce ar trebui urmati pentru a nu exista probleme.

1.Pregatiti tot ce aveti nevoie

Pe langa cerneala si seringa trebuie sa pregatiti si locul unde efectuati reumplerea cartuselor de imprimanta. De preferat ar fi sa alegeti un loc ce poate fi murdarit( de exemplu o masa mai veche). Exista posibilitatea ca o mica cantitate de cerneala sa curga. Nu este tocmai usor de curatat si este mai bine sa evitati. Puneti mai multe straturi de hartie pe masa sau un prosop. Ar fi indicat sa folositi si niste manusi pentru a nu va murdari mainile.

2.Scoateti cu grija cartusele din imprimanta

Dupa ce ati pregatit tot ce aveti nevoie scoateti cartusele. Nu faceti miscari bruste. Acestea sunt prinse in niste cleme si se scot usor, nu este nevoie sa fortati.

3.Introduceti cerneala 

Fiacare cartus reincarcabil are un orificiu special pentru cerneala. Informati-va cate cerneala trebuie folosita pentru o reincarcare si introduceti usor in cartus. Aveti grija sa nu aveti un gol de aer in seringa. In acest caz cernela se va imprastia si o sa va murdati. Pentru a evita o astfel de situatie nu incarcati cartusul la capacitatea sa maxima. Mai bine introduceti o cantitate mai mica de cerneala. Daca procedati astfel si in cazul cartuselor color, folositi aceeasi diferenta pentru toate culorile.

4.Curatati cartusul si asezati-l in imprimanta

Dupa ce ati terminat de introdus cerneala puteti sterge usor cartusul cu un servetel pentru a elimina un eventul surplus ce ar putea pata chiar imprimanta.

Asezati-l in imprimanta in spatiul special si aveti grija sa nu confundati locul cartuselor.

5.Printati o foaie sau doua pentru a verifica daca cartusele functioneaza

Pentru a va asigura ca cerneala a fost absorbita, puteti printa cateva pagini. Daca nu sunteti multumit de rezultat, nu va speriati. Este posibil sa cerneala sa aiba nevoie de mai mult timp. Daca nu aveti nevoie de imprimanta urgent, realizati acest test peste cateva ore.

Acestea sunt etapele reumplerii cartuselor de imprimanta. Daca considerati ca nu va descurcati, puteti merge cu cartusele la o papetarie sau un alt loc specializat cu cartuse de imprimanta. Veti astepta cateva minute si apoi puteti lua acasa cartusul de imprimata.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *