Calculatoare

Microsoft Edge a devenit al doilea cel mai utilizat navigator din lume, devansand Firefox

Recomanda informatia!

Microsoft Edge a devenit de curand al doilea cel mai folosit navigator din lume si a ajuns in fata celebrului Firefox. In orice caz, asta spun statisticile dezvaluite de catre NetMarketshare. Un lucru care a ajutat mult- faptul ca este preinstalat pe Windows 10.

Studiile recente au dezvaluit deci ca Microsoft Edge este al doilea cel mai folosit navigator din lume, in spatele lui Google Chrome. Ia locul deci navigatorului Firefox care acum este pe locul trei.

Bineinteles insa, in ciuda tuturor eforturilor, Microsoft Edge ramane foarte departe de Google Chrome, care afiseaza un procent de 68,5% in luna martie 2020. Edge are 7,5%, in timp ce Firefox are doar 7,1%.

O veste buna pentru…. Google?

Noua versiune pentru Microsoft Edge nu mai foloseste tehnologia EdgeHTML de la Microsoft, ci tehnologia open source Chromium. Adica aceeasi tehnologie folosita de catre Chrome. In acest fel se vor putea rezolva mai ales, anumite probleme de compatibilitate pe care navigatorul le-ar putea intampina cu anumite site-uri Web.

„Un vant de prospetime”, „o noua versiune pentru un navigator web”… acestea erau frazele pe care le-am auzit cand s-a lansat Microsoft Edge. Iar acesta se pare ca a castigat pariul si a dus la bun sfarsit provocarea, convingand o multime de utilizatori sa renunte la Safari, Firefox sau chiar Chrome, pentru a-l privilegia.

Si de cand se bucura de tehnologia Chromium, navigatorul este mai fluid, este mai rapid si mai simplu de utilizat. Si celalalt mare avantaj deja amintit este faptul ca este integrat alaturi de Windows 10. Si in lume, in fiecare zi se cumpara milioane de noi calculatoare sau laptopuri.

In orice caz, va mai trece ceva vreme, chiar ani buni, pana cand Microsoft Edge va reusi sa intreaca si clasicul Chrome, pana cand va deveni favoritul tuturor sau un punct de reper…

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *