Calculatoare

Ce putem face cu echipamentele vechi electronice? Sa le reciclam responsabil.

Recomanda informatia!

Multi utilizatori de calculatoare, au ramas de-a lungul timpului, cu tot felul de echipamente defecte sau pe care nu le mai foloseau, precum monitoare cu tub, unitati centrale foarte vechi cu componente care nu mai prezinta valoare in ziua de azi.

De cele mai multe ori, aceste componente vechi sau defecte, au fost aruncate la gunoi, in spatele blocului sau la colt de strada. Ce se intampla cu ele mai departe, nu mai conta, atat timp cat utilizatorul scapa de aceste echipamente care ii ocupau loc in casa, fara sens.

In prezent, consideram ca suntem mai civilizati si ca dorim sa protejam mediul, pe cat putem. Daca aveti laptopuri vechi, monitoare vechi sau orice alte echipamente electronice care nu mai functioneaza sau care nu mai sunt de folos, puteti sa le trimiteti firmelor care se ocupa cu reciclarea laptopurilor si calculatoarelor
Acest gest nu doar ca va contribui la protejarea mediul, ci va aduce si o satisfactie personala. Este mult mai bine sa dati la reciclat decat sa aruncati la cosul de gunoi, neselectiv.

Procesul de reciclare nu implica sa platiti ceva sau sa va deplasati ci firmele care se ocupa cu reciclare, vor trimite un reprezentant la domiciliu pentru a prelua aceste echipamente.
In situatiile in care echipamentele in cauza sunt multiple si poate chiar mai prezinta o oarecare valoare pentru respectiva firma, puteti primi si o mica recompensa pentru gestul de a recicla.

Pentru a identifica aceste firme cu succes, este suficient sa cautati pe Google, “reciclare echipamente electronice” sau “reciclare deee” si sa alegeti unul din rezultatele generate.

De ce sa reciclam?

Daca totusi mai aveti nevoie de un raspuns la aceasta intrebare, vom dezvolta in cele ce urmeaza.

In primul rand recicland echipamentele electronice vechi si voluminoase (pe care nu le folosim si care nu mai functioneaza) vom elibera spatiu de depozitare, pe care putem sa il folosim in alt scop. Apoi un alt motiv, poate chiar mai bun ca primul, este legat de faptul ca veti contribui la un mediu mai curat, intrucat aceste echipamente nu vor mai ajunge la groapa de gunoi ci intr-un centru de reciclare. Al treilea motiv este cel mai insignifiant insa poate fi considerat destul de valid cat sa fie mentionat fiind vorba de eventuala recompensa pe care ati putea sa o primiti.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *