Calculatoare

Cat de benefice sunt jocurile online?

Recomanda informatia!

Stiati ca sentimentul de dupa terminarea unui joc online (indiferent ca vorbim de un joc cu animale sau de tip RPG sau MMORPG) e datorat secretiei de endorfine? Studiile medicale au aratat ca sentimentul de a termina un joc online stimuleaza creierul sa produca endorfine, adica substante responsabile pentru senzatia de fericire.

 Acest fenomen se intampla la absolut toate aplicatiile de acest tip, insa statisticile spun ca cele mai multe endorfine se secreta atunci cand se termina un joc cu un nivel de dificultate extrem de mare. De ce? Pentru ca in timpul actiunii, creierul este supus unui stres continuu, similar cu cel din timpul unui examen greu, astfel ca la final, pe masura ce sunt secretate endorfine, apare o senzatie de relaxare total, asociata de cele mai multe ori si cu un puseu de energie.

 Acest lucru este un aspect ce merita stiut si inteles de catre toata lumea, indeosebi de catre adultii care sunt si parinti. De ce? Pentru ca deseori, din dorinta ca ai lor copii sa aiba rezultate cat mai bune la scoala, acestia le interzic accesul la jocuri online de orice fel, uitand cu desavarsire ca si aceasta activitate are utilitatea ei. Pentru copii, gaming-ul online este o modalitate de a scapa de stresul dobandit la scoala, in relatiile sociale cu parintii, prietenii si profesorii.

 Bineinteles, exista sanse destul de mari ca cei mici sa cada prada riscului de a-si neglija sarcinile scolare in favoarea jocurilor pe calculator, caz care necesita interventia ferma a parintilor, insa din punct de vedere faptic, nu se poate pune o relatie de egalitate intre jocurile online (prin acest termen ne referim la toate categoriile, incluzand aici si jocuri cu pesti, de imbracat sau de machiat modele) si scaderea performantelor scolare. In familiile normale, cu parinti responsabili, supravegherea celor mici si limitarea accesului lor la calculator este o practica curenta, acest lucru fiind facut spre binele copiilor chiar daca, in prima faza, acestia nu realizeaza asta.

 Totusi, aceasta activitate (petrecerea timpului liber pe site-urile de gaming) nu trebuie interzisa pe deplin, intrucat, pe baza motivelor expuse mai sus, ea poate fi o solutie ieftina si accesibila de a scapa de stres.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *