Firma administrare imobile – optiune pentru asociatiile de proprietari

Recomanda informatia!

Administrarea imobilelor de locuinte este o grija ce trebuie lasata in mana personalului calificat al unei firme specializate in acest domeniu. O firma de administrare imobile dispune de personal calificat si material logistic pentru a face fata cerintelor si situatiilor ce apar in cazul asociatiilor de proprietari. Administrarea unui imobil implica servicii financiare, de contabilitate, servicii de caserie, activitati de domeniul administrativ-tehnic si consiliere juridica.

Firmele competente in domeniul serviciilor de administrare imobile pot dispune de mai multe zeci de contracte simultan. Experienta acumulata pe parcursul anilor si formarea unui personal bine instruit, sunt un atu ce face diferenta in cazul acestor firme. Transparenta intregului proces de administrare al unui imobil este un alt factor important, pentru ca astfel proprietarii de imobile pot vedea pe facturile individuale emise, pentru fiecare proprietar in parte, cheltuirea contributiilor si taxelor lunare. O firma specializata ofera garantiile necesare asociatiilor de proprietari dand dovada de asigurari de raspundere civila. Contractand o firma de administrare imobile, asociatia beneficiaza de serviciile conexe, cum ar fi personalul calificat si specializat pentru interventii in regim de urgenta. Deoarece fiecare asociatie de locatari intampina probleme ce necesita o rezolvare rapida, firmele specializate dispun de zugravi, instalatori sanitari sau electricieni, care pot fi mobilizati pentru interventii de urgenta.

Personalizarea serviciilor oferite de o firma de administrare imobile este un alt punct forte, aceste servicii putand fi grupate in mai multe categorii. In functie de nevoile locatarilor o firma de administrare poate fi angajata prin contract pentru emiterea de liste ce contin cheltuielile aferente imobilelor, aceste servicii putand fi achizitionate la preturi incepand de la 5 lei pe apartament. Intocmirea de liste inseamna pachetul de baza, ce contine serviciile contabile si financiare necesare. Serviciile de contabilitate incep de la pretul de 9 lei pe apartament, acestea continand servicii de casierie ce se adauga la pachetul de baza, cel de liste. Cei care opteaza pentru servicii complete pot beneficia de acestea de la preturi incepand de la 15 lei pe apartament, aici fiind vorba de ambele pachete mentionate mai devreme si totodata servicii administrative si tehnice si servicii de consultanta juridica.

Printre serviciile financiare oferite de o firma de administrare, se afla plata facturilor catre furnizorii de utilitati si servici, intocmirea unui registru de casa, actualizarea si utilizarea fondurilor de rulment si de reparatii. Serviciile contabile insumeaza calcularea taxelor de intretinere si a listelor de incasare lunare. Casieria unei firme de administrare emite formularele tipizate necesare proprietarilor de imobile, si incasarea sumelor aferente intretinerii sau a eventualelor intarzieri si penalitati.

Pe langa activitatile financiare si contabile firma specializata in administrare imobilelor de locuinte ofera si o gama diversificata de servicii administrative cum ar fi verificarea cailor de acces, a palierelor, a subsolului sau a functionarii normale a ascensorului. Firma poate totodata sa vina cu propuneri pentru imbunatatirea si amenajarea spatiilor comune din imobil, in concordanta cu statutul asociatiei si cu acordul comitetului executiv al asociatiei de proprietari. Optand pentru un pachet de administrare complet, proprietarii imobilelor bebeficiaza de servicii de management juridic, consiliere si consultanta. Contractarea unei firme specializate este o investitie si un beneficiu pe termen lung, fiind o optiune viabila pentru administrarea imobilelor de locuinte.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *