Calculatoare

Cum aleg cel mai bun router Wi-Fi in 2018?

Recomanda informatia!

In era tehnologiei, un router WiFi este un element indispensabil atunci cand vrei sa fii conectat in permanenta la Internet de la tine acasa. Dar din cauza evolutiei constante a tehnologiei, poate sa fie destul de complicat sa alegi un model ideal.

Care sunt criteriile de care sa tii cont?

Instalarea. Totul incepe cu o instalare corecta. Fiecare aparat dispune de un sistem de instalare diferit. Dar in orice cazm un router adapatat nevoilor tale, ar trebui sa se poata instala cat mai usor. Totul depinde apoi de preferintele fiecarui utilizator.

Securitatea datelor. Iata un criteriu fundamental atunci cand vine vorba despre un router WiFi performant. Unele modele nu sunt securizate asa cum trebuie. Piratajul imformatic reprezinta o reala problema pe retelele WiFi. In orice moment, un sistem malware sau un hacker se poate infiltra in reteaua ta de internet si iti poti pierde datele confidentiale sau cele ale clientilor, in cazul in care ai o firma.

Parametrii de securitate ai unui router WiFi ar trebui deci sa fie cat mai fiabili.

Performantele unui router. Mai intai va trebui sa verifici compatibilitatea sa cu norma WiFi 802. 11n. Banda de frecventa, exprimata in GHz, este un alt element care determina performanta. Este responsabila cu viteza de transmitere a datelor pe o retea WiFi. Noile modele ofera o freceventa dubla sau chiar tripla.

Alege un router de 500m Mbs sau unul de 1Gbps. Un astfel de model este o garantie cum ca semnalul va fi rapid si puternic.

Accesoriile. Orice router WiFi bun trebuie sa dispuna de accesorii pentru conexiunea la Internet. Elemente  care permit instalarea sa corecta a sa, dar si a elementelor perficerice. Alegand un router care sa se potriveasca de minune cu alte aparate ale retelei vei opimiza viteza conexiunii la Internet.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *