Calculatoare

Sfaturi pentru intretinerea display-ului de laptop

Recomanda informatia!

Display-ul este poate cea mai sensibila componenta a unui laptop. In acelasi timp, costurile cu inlocuirea display-ului sunt insemnate. De aceea, sunt cativa pasi care ar trebui urmati pentru a proteja aceasta componenta.

1. Curata ecranul laptop-ului tau periodic. Vei evita astfel depunerile persistente de murdarie, care pot cauza zgarieturi pe display cand vei incerca sa le cureti apasand mai tare.

2. Atunci cand inchizi clapa laptop-ului, asigura-te ca tragi de amandoua colturi ale ramei display-ului, sau din jumatatea ei. Daca tragi de un singur colt, display-ul se va curba, iar balamalele vor lucra asimetric, ceea ce va duce la defectarea lor in timp.

3. Nu apasa pe ecran. Ai grija sa nu apesi cu degetul pe display pentru ca pot aparea pixeli morti.

Curatarea display-ului este de asemenea o operatiune mai delicata, care necesita o atentie sporita.

In primul rand laptopul trebuie sa fie oprit si deconectat de la orice sursa de curent. Cu toate ca riscurile de accidente sunt reduse, este cel mai sigur asa.

Foloseste o carpa moale, de preferat din microfibra, pentru a curata un ecran de laptop.

Miscarile trebuie sa fie circulare, deoarece asa se iau cel mai bine petele de pe display. Presiunea exercitata asupra display-ului trebuie sa fie atat cat sa tina in contact carpa cu suprafata; nu mai mare deoarece acesta se poate crapa destul de usor, sau se poate zgaria suprafata ecranului.

Daca totusi petele nu se iau, atunci poti folosi o substanta dedicata pentru curatarea ecranelor. Aceasta nu trebuie sa fie pe baza de amoniac si nu trebuie sa aiba o concentratie foarte mare de alcool metilic.

Substanta trebuie pulverizata pe carpa, nu pe display, pentru ca se poate scurge in partea de jos a acestuia si il poate pata sau deteriora.

Nu este recomandata folosirea servetelelor care lasa scame, a diverselor tipuri de hartii dure, sau a carpelor sintetice, cu striatii sau cusaturi.

Nu folositi substante pe baza de alcool etilic, acetona, solventi, cloruri, nu folositi apa de la robinet sau alte produse care nu sunt dedicate curatarii ecranelor de laptop. Cea mai indicata solutie pentru curatarea ecranelor, este alcoolul izopropilic, folosit in service-urile de laptopuri, pentru faptul ca se evapora foarte repede. Alte solutii se evapora ceva mai greu, comparativ cu alcoolul izopropilic, astfel existand riscul ca lichidul respectiv sa se prelinga pe la rama display-ului, inainte de a se evapora.

Recomanda informatia!

Un comentariu la „Sfaturi pentru intretinerea display-ului de laptop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *