Sport

Idei preconcepute despre sport

Recomanda informatia!

Numeroase sunt ideile preconcepute despre cum ar trebui o femeie sau un barbat sa faca sport. Enumeram mai jos doar cateva din acestea.

Daca transpiri inseamna ca arzi calorii. Fals. Transpiratul este legat mai degraba de fenomenul de crestere a temperaturii corporale. Corpul va actiona asudarea pentru a scadea temperatura, fenomen care poarta numele de reglare a sistemului termic. Atunci cand avem febra spre exemplu, transpiram fara sa pierdem calorii si, putem face miscare fara sa transpiram.

Trebuie sa faci intinderi dupa un efort fizic. Fals. Ca regula generala, mai bine ar fi sa nu faci intinderi dupa o sedinta de sport. Solicitand muschiul in timpul efortului « deterioram » fibrele musculare (rezultatul este febra musculara). Un timp de reconstructie al acestor fibre este necesar deoarece, daca adaugam o ultima intindere vom deteriora si mai tare muschiul pe care tocmai l-am lucrat.

Sportul pe stomacul gol ne permite sa slabim. Adevarat. Atunci cand facem sport pe stomacul gol, folosim ca sursa energetica rezervele pe care corpul (nu putem folosi rezervele ultimei mese in curs de asimilare). Dupa ce a apelat la rezervele de glucoza din sange, principalul carburant al muschiului, organsimul va trece la lipide, pentru o pierdere de grasimi. Un antrenament pe stomacul gol ne va ajuta deci sa slabim mai usor.

Abdomenele ne ajuta sa avem un abdomen plat. Adevarat. Realizarea unei serii de abdomene in mod regulat ne ajuta sa avem un abdomen plat, sa avem acele « patratele » dorite de numeroase persoane. Asta cu conditia sa alegem exercitiile potrivite si sa le variem.

Trebuie sa facem zilnicsport pentru un corp frumos. Fals. Practicarea unei activitati sportive, de doua-trei ori pe saptamana, cate o sesiune de 45 de minute ne permite sa obtinem rezultate bune cu conditia sa asociem acestei rutine alimentatia potrivita.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *