Sex-Relatii-Copii

Ai auzit de sapiosexualitate?

Recomanda informatia!

Inteligenta reprezinta o calitate care seduce un numar mare de persoane. Insa, pentru unii inteligenta devine un factor decisiv in momentul in care se simt atrasi de cineva. Acest fenomen poarta numele de sapiosexualitate. Dar tu, esti sapiosexual?

Sapiosexualitatea este un termen din ce in ce mai raspandit in momentul in care evocam o relatie amoroasa. Provine din latinescul sapiens care semnifica intelept. Face referire in egala masura si la atractie si la dorinta sexuala pe care inteligenta unui individ o trezeste in noi. Chiar daca sapiosexualitatea este un termen inventat recent, conceptul in sine este unul destul de vechi. In realitate, deja in 380 i.Ch., Platon evoca in opera sa Banchetul relatia dintre iubire si intelect. Inteligenta a fost intotdeauna o calitate atragatoare pentru numeroase persoane. Insa, in cazul sapiosexualitatii, aceasta devine principala caracteristica.

In cadrul sapiosexualitatii, indivizii isi dau seama de factorii fizici precum si personalitatea. Se simt mai atrasi de schimbul de idei noi, de conversatiile profunde si de discutiile care ii imbogatesc profund din punct de vedere emotional si intelectual.

Care sunt caracteristicile sapiosexualitatii?

  • prezenta unui grad ridicat de cunostinte proprii ;
  • persoanele sunt tolerante ;
  • au un grad ridicat de inteligenta ;
  • se simt atrase de noutate ;
  • sunt indivizi profunzi si seriosi ;
  • sunt insetati de a invata mereu ceva si consacra o mare parte din timpul lor dobandirii de noi cunostinte ;
  • sunt sedusi de o conversatie profunda ;
  • cel mai adesea este vorba despre femei ;

Este posibil ca sapiosexualii sa nu fie foarte diferiti de restul oamenilor. Pot avea chiar si mai multe lucruri in comun cu acestia decat am crede. In schimb, exista o serie de caracteristici care ii diferentiaza de restul oamenilor precum cele enumerate mai sus.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *