Sex-Relatii-Copii

Cum sa ma comport cu copiii partenerului meu de viata?

Recomanda informatia!

Stabilirea unei relatii cu o persoana care are deja copii este o veritabila provocare insa, in egala masura, se poate transforma intr-o experienta minunata. In cele ce urmeaza iti vom oferi cateva sfaturi pentru a evita obstacolele frecvente.

Conceptul de familie s-a schimbat si s-a diversificat de-a lungul anilor. Gasim familii mixte, adica cele in care un adult sau ambii adulti au copii dintr-o relatie precedenta. Daca si tu te regasesti in aceasta situatie, una din intrebarile care te framanta este cu siguranta urmatoarea: cum ar trebui sa ma comport cu copiii partenerului meu de viata?

Fiecare relatie in parte este un mic univers insa cand exista si alte persoane implicate in ecuatie ( in cazul de fata, copiii), exista o serie de provocari pe care trebuie sa le infruntati. Cu iubire, cu respect si comunicare din partea ambelor parti este posibil sa profitati de o relatie perfecta. Pentru a reusi, tine cont de urmatoarele sfaturi.

Accepta situatia

Daca esti mama sau tata, esti constient de ceea ce implica viata de familie. Daca partenerul tau de viata are copii insa tu inca nu ai cu siguranta iti este teama ca acest lucru ar putea afecta relatia voastra la un moment dat. Copiii au nevoie de ingrijrii, atentie si grija. Munca unui parinte se desfasoara de-a lungul intregii zile.

Stabileste limite

A avea o relatie cu un partener ce are unul sau mai multi copii te poate pune intr-o situatie incerta si ambigua. Este important sa vorbesti inca de la inceput cu partenerul sis sa stabilesti niste reguli. Spuneti ambii ce asteptari aveti de la relatie, ce rol veti adopta in viata copilului si care va sunt reponsabilitatile in ceea ce il priveste. Clarifica aceste aspcte inca de la inceput pentru a evita conflictele. In plus, nu trebuie sa uitati de faptul ca sunteti un cuplu, trebuie sa aveti grija si de relatia voastra.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *