Sanatate-Medicina

De ce este atat de important sa bem apa?

Recomanda informatia!

Importanta alimentelor pe care le ingeram si efectul acestora asupra organismului nostru nu iarta pe nimeni. Cantitatea de apa pe care o bem variaza in functie de corpolenta fiecaruia si de activitaea practica insa un lucru este sigur: apa este un aliment primordial caruia ii datoram viata.

Citeste acest articol daca si tu ai nevoie de motivatie pentru a creste consumul de apa.

Un aspect mai placut al pielii

Daca bei minim 2 litri de apa pe zi acest lucru iti ajuta pielea sa retii umiditatea ceea ce sporeste elasticitatea pielii si minimizeaza vizibilitatea ridurilor. Apa contribuie in egala masura la eliminarea toxinelor si la reduerea porilor ceea ce permite eliminarea acneii.

Diminueaza presiunea sanguina

Sangele este compus din aproximativ 90% apa. Daca suntem deshidratati presiunea arteriala risca sa creasca. Hipertensiunea arteriala poate provoca unele afectiuni grave precum boli cardiace. De aceea, este important sa bem suficienta apa pentru a reduce presiunea arteriala.

Lubrifierea articulatiilor

Apa este cruciala pentru a asigura sanatatea cartilajelor, tesutul conjunctiv care acopera si protejeaza extremitatile oaselor noastre. Deshidratarea pe termen lung poate duce la diminuarea acestui cartilaj ceea ce provoaca dureri ale articulatiilor.

Creste performantele sportive

Cercetari suplimentare sunt necesare in acest domeniu insa, unii oameni de stiinta au sugerat faptul ca o crestere a consumului zilnic de apa ar permite ameliorarea performantelor in timpul practicarii unei activitati sportive. Un studiu a scos la iveala faptul ca deshidratarea afecteaza enorm performantele atunci cand activitatea fizica dureaza mai mult de 30 de minute.

Apa este necesara salivei

Apa constituie 99,5% saliva. Aceasta substanta este responsabila de digestia alimentelor si de mentinerea igienii bucale. Fara saliva, riscul problemelor bucale creste in mod considerabil. Drept urmare, este important sa bem cat mai multa apa pentru a mentine productia de saliva in limite normale.

Vezi si:  Metronidazolul, cum si cand se administreaza

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *