Sanatate-Medicina

Un corp sanatos cu ajutorul meselor sanatoase

Recomanda informatia!

Ca sa ai un corp sanatos trebuie sa fii atent la foarte multi factori,spre exemplu:sport,nutritie,apa,dieta sanatoasa,spalatul pe dinti.Consumul de apa este un factor foarte important(mai ales in sezonul calduros),deoarece pot aparea tulburari de sanatate ca lesin si ameteala chiar si scadere a tensiunii arteriale.

Cele trei mese principale ale zilei nu trebuies neglijate deoarece corpul uman are nevoie de calorii pentru activitatile din timpul zilei.In ziua de azi cele trei mese nu mai sunt respectate deloc.In locul lor au aparut fast food-urile,care insa nu aduc in organism aceleasi nutrimente ca o masa sanatoasa.

In aceste mese incearca sa adaugi numai produse naturale care contin:

1. amidon (painea, cereale, orez, paste si cartofi) pe langa amidon aceste mancaruri mai contin si fibre, calciu, fier si vitamina B;

2. mancare integrala(faina integrala,paine integrala,paste integrale,orez brun,cereale integrale),mancarea integrala contine foarte multi nutrienti si este digerata mai incet si acest lucru te face sa te simti mai plin;

3. fructe si legume-incercati sa consumati macar 4 feluri de fructe si legume pe zi;

4. pestele este o excelenta sursa de proteine, minerale si vitamine

5.incercati sa scadeti consumul sarii-consumul excesiv de sare poate avea ca si consecinta scaderea tensiunii

6. incercati sa folositi cat mai putin grasimi saturate si zahar-acestea dou afecteaza foarte mult colesterolul.

7. inlocuiti majoritatea produselor farmaceutice cu produse naturiste ; aceste produse farmaceutice trateaza anumite afectiuni insa daca sunt luate in exces,pot aparea anumite disconforturi ale corpului chiar si efecte secundare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *