Sport

Prima bicicleta – ce alegem?

Recomanda informatia!

Fie ca este vorba de prima ta bicicleta sau vrei sa iti cumperi una noua, ori copilul tau se pregateste pentru prima lui bicicleta, alegerea acesteia presupune multe decizii si documentatii. Si, mai ales daca este vorba de prima bicicleta, s-ar putea sa ti se para ca optiunile sunt interminabile.

Asadar, care sunt factorii de care trebuie sa tinem cont si ce tip de bicicleta alegem?

1. Bicicleta ATB (All Terrain Bikes), sau bicicleta universala, poate fi utilizata pe orice tip de teren. Este recomandata amatorilor ciclismului, fie ca opteaza pentru un drum  lin prin oras sau unul forestier. Componentele Shimano o fac fiabila si adaptabila la ambele tipuri de teren.

2. Bicicleta de trekking, sau bicicleta de drumetii – este recomandata celor ce iubesc calatoriile lungi pe bicicleta. Ca design, se diferentiaza prin prezenta suportului pentru bagaje si saua mai ingusta pentru a asigura confort pe durata unei drumetii lungi. Multe modele de biciclete de trekking au suspensii reglabile pentru a se adapta la toate tipurile de teren.

3. Bicicleta BMX este destinata iubitorilor de sport extrem. Istoria o prezinta in anii ’60 in SUA, la intrecerile de biciclete cu roti de 20 de inch pe trasee de motocross. In prezent, este renumita pentru realizarea sariturilor, sau trick-uri, atat de catre copii cat si de catre adulti. Ca design, este robusta si are roti mai mici, avand si o greutate mai mica, pentru a fi manevrata mai usor.

4. Bicicleta de cross imbina rezistenta bicicletelor mountain bike cu supletea cursierelor. Este ideala pentru curse lungi si, pe deasupra, este foarte rezistenta.

5. Bicicleta pentru copii variaza in functie de varsta copiilor pentru care este destinata, atat ca dimensiuni cat si fiabilitate, si are o diversitate cromatica mai mare.

6. Bicicleta de curse este conceputa special pentru viteza, pentru cei ce vor sa “zboare” pe doua roti. Bicicletele de curse sunt cu mult mai usoare fata de celelalte si utilizeaza piese ce ajuta la manevrarea mult mai rapida a bicicletei: sistemul de schimbare a vitezelor “Dual control” si setul de angrenaje foi, cel din urma fiind util la schimbarile bruste de ritm, sprinturi, pedalare, ridicat din sa, etc.

7. Bicicleta de oras este destinata treburilor in oras precum cumparaturi, serviciu, naveta sau simple plimbari. Bicicletele de oras sunt robuste si fiabile, au suport de bagaje, iar pozitionarea ghidonului mai sus decat saua le face sa fie foarte comode.

8. Bicicleta de munte (MTB sau mountain bike) este robusta, fiabila, dar are dezavantajul de a avea o greutate mai mare. Sunt echipate cu frane pe disc si multe modele au suspensie pe ambele roti. Sunt ideale pentru sport extrem si competitii pe munte.

Dupa ce stabiliti prioritatile, veti sti si ce tip de bicicleta doriti si, mai mult de atat, cunoscand toate tipurile de biciclete si cunoscandu-va nevoile, veti economisi bani si batai de cap.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *