Sport

5 beneficii psihologice ale inotului

Recomanda informatia!

Inotul este un sport foarte complet, care te ajuta sa iti lucrezi bratele, spatele, picioarele.. chiar intregul corp. Dar inotul este extrem de benefic si din punct de vedere psihologic.

Inotul poate elimina stresul. Iata principalul beneficiu al inotului- poate elimina stresul. Datorita efectului relaxant pe care il produce contactul cu apa si temperaturii agreabile, inotul este foarte relaxant. Poti practica inotul dimineata, pentru a incepe asa cum trebuie ziua sau dupa-amiaza pentru a te relaxa dupa lucru si a favoriza un somn reparator.

Poate mari increderea in tine. Un punct fundamental care te va ajuta la toate nivelurile. Practicand inotul, vei castiga incredere putin cate putin si vei inota tot mai mult si vei inota in locurile unde ti-a fost teama pana acuma.

Stima personala este cea care ne permite sa infruntam diferitele temeri pe care le-am putea avea. Atunci cand este la un nivel foarte scazut, se poate intampla sa ne lasam invadati de temeri si sa cautam in mod constant sa ne refugiem intr-o zona de confort.

Atenueaza timiditatea. Atunci cand invatam sa inotam, o facem cel mai adesea, in compania cuiva. Iar la cursurile de inot, foarte multe persoane se afla in aceeasi situatie ca si tine, incercand sa treaca peste temeri si sa isi invinga timiditatea. Un lucru deci de mare ajutor daca esti o persoana foarte timida.

Poate ameliora felul in care iei deciziile. Dat fiind faptul ca inotul reduce stresul si iti permite sa iti echilibrezi emotiile, acest lucru iti va permite sa gestionezi mai usor situatiile in care trebuie sa iei decizii foarte importante.

Poate ameliora increderea in sine. Cum te percepi pe tine insuti ca persoana? Practicarea inotului iti va permite sa te reconciliezi cu propria persoana, cu propriul corp, chiar daca ii gasesti un anumit defect sau o parte care nu iti place. Acest sport iti va permite sa obtii un corp mai tonic si mai atletic iar sanatatea va fi la cote maxime. Iar increderea in tine va fi si ea la cote maxime.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *