Diverse

Zile libere in 2020

Recomanda informatia!

Chiar daca abia am trecut de jumatatea anului 2019, romanii se gandesc deja la cum sa isi planifice vacantele pentru anul urmator, asa ca au nevoie sa stie care sunt si cum vor pica sarbatorile legale in 2020. Din cele 15 sarbatori legale prevazute pentru anul viitor, 11 vor cadea in timpul saptamanii, iar 4, din pacate, in weekend, astfel ca romanii vor pierde, la fel ca si in acest an, cateva ocazii in care ar fi putut sa lipseasca de la locul de munca.

Primele zile libere din anul 2020 sunt, desigur, 1 si 2 ianuarie, care vor cadea in zilele de miercuri si joi, in care romanii se vor putea odihni dupa marea petrecere de Revelion. Avand in vedere ca urmeaza o zi de vineri – 3 ianuarie – este de asteptat ca aceasta sa fie declarata de asemenea zi libera in anul 2020 sau cel putin ca o mare parte dintre angajati sa ceara concediu pentru aceasta zi pentru a putea avea 5 zile libere legate. Tot in luna ianuarie, romanii se pot bucura de un weekend prelungit, deoarece 24 ianuarie, care va fi intr-o zi de vineri, este urmatoarea zi libera, in care vom sarbatori Unirea Principatelor Romane.

Urmatoarele zile libere vin cu ocazia Pastelui Ortodox. Astfel, romanii nu vor merge la serviciu pe 17 aprilie – cand va fi Vinerea Mare dinaintea Pastelui – si nici luni, pe 20 aprilie, cand va fi a doua zi de Paste. Sarbatoarea Pastelui este cea in care cei mai multi dintre crestinii ortodocsi asteapta ora fixa pentru a merge la biserica si pentru a lua Lumina Invierii, care are mare insemnatate pentru comunitatea ortodoxa.

La scurt timp dupa Paste, un nou prilej de bucurie pentru angajati este ziua de 1 Mai – Ziua Muncii – care va fi intr-o zi de vineri si care este declarata libera legal.

Dupa o luna, romanii au din nou weekendul prelungit cu ocazia Zilei Copilului, sarbatorita la 1 iunie si care va cadea, in anul 2020, in ziua de luni. Weekendul urmator va fi de asemenea mai lung cu o zi pentru salariati, deoarece zilele de 7 (duminica) si 8 iunie (luni) sunt libere cu prilejul Sarbatorii Rusaliilor.

Din pacate, anul viitor ziua de 15 august, in care are loc sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, va fi intr-o zi de sambata. Zilele libere de anul viitor se termina in forta, cu 4 zile libere legate pentru romani. Ziua Sfantului Andrei, sarbatorita la 30 noiembrie, si Ziua Nationala a Romaniei, pe care o celebram la 1 decembrie, vor cadea in 2020 in zilele de luni si marti, legandu-se de weekend. Va fi iarna, asa ca va fi ocazia perfecta pentru o excursie la munte.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *