Cum sa trimiti un cadou in Germania
Daca ai rude, prieteni sau persoane apropiate care locuiesc in Germania, atunci de sarbatori, zile de nastere si aniversari, trebuie sa iei in considerare trimiterea de colete internationale. Pentru a face acest lucru trebui sa te asiguri ca pachetul tau este ambalat corect, si este eligibil pentru expediere. Ai nevoie sa trimiti un cadou in Berlin? Sau poate in München sau Hamburg? Indiferent daca destinatia este unul dintre orasele importante din Germania sau un oras mai mic, in ziua de astazi ai foarte multe optiuni de expediere rapida si sigura a coletelor. Inainte de a expedia un colet, iata ce trebuie sa stii:
Ce poti si ce nu poti trimite prin curier in Germania
Alimentele si bauturile sunt adesea pe lista de cadouri. Din fericire, regulile legate de transportul produselor alimentare in strainatate sunt usor de urmarit, daca nu sunt restrictionate. Regula de aur de trimitere a mancarii in strainatate, este de a nu trimite ceva perisabil. Produsele perisabile sunt produse alimentare care se pot strica in timpul tranzitului. Iata de ce trebuie sa tii cont cand alegi
sa trimiti un pachet prin curierat pe ruta Romania – Germania :
- Alimentele trebuie sa fie in ambalajul original al producatorului.
- Ambalajele pentru alimente trebuie sa fie sigilate si sa nu fie deteriorate in nici un fel.
- Eticheta produselor alimentare trebuie sa contina toate ingredientele.
- Cadourile fragile trebuie sa fie ambalate in mod corespunzator.
- Nici un curier nu va transporta alcool. Acest lucru se datoreaza faptului ca alcoolul este o substanta inflamabila.
Este important sa verifici daca firma de curierat sau tara beneficiara are restrictii asupra cadoului pe care doresti sa-l trimiti. Informatiile privind articolele interzise pot fi gasite pe site-ul vamal al fiecarei tari, care in mod normal contine o lista detaliata a ceea ce este permis in prezent. De asemenea, poti gasi detalii despre cantitate.
Cum sa livrezi cadoul prin curier
Alege o cutie noua pentru a ambala cadoul. Aceasta va oferi o valoare maxima de protectie. Nu este indicat sa folosesti hartie de impachetat cadouri ca ambalaj exterior, ci sa o utilizezi ca ambalaj interior. Poti folosi o punga de cadou in interior, pentru a te asigura ca va supravietui unei posibile inspectii vamale.
Toate articolele trebuie ambalate individual. Daca trimiti obiecte pretioase, atunci ar trebui sa folosesti doua cutii. Acest lucru implica asezarea obiectelor pretioase in interiorul unei cutii interne, pentru a fi apoi plasate intr-o a doua cutie exterioara, pentru a oferi o amortizare suplimentara.
Dupa ce te-ai asigurat ca pachetul tau se poate livra, este momentul sa afli detalii despre expediere. In functie de timpul pe care il doresti pentru expediere, este o idee buna sa alegi un serviciu de curierat care sa-ti satisfaca cerintele si bugetul. De exemplu, daca ai un buget restrans si vrei sa beneficiezi de o livrare sigura direct la adresa, poti alege firma de transport international https://waltrans.ro/.
Daca trimiti un cadou pentru o sarbatoare nationala, atunci este important sa stii ca sarbatorile nationale afecteaza timpul de livrare. Este o idee buna sa verifici mai intai termenele de livrare pentru a te asigura ca pachetele sosesc la timp, pentru a evita orice dezamagire.