Casa-Gradina

Tigla ceramica, cea mai buna optiune pentru acoperirea casei

Recomanda informatia!

Exista multe optiuni pentru acoperirea unei locuinte. Totusi, cea mai buna pare a fi cea de tigla ceramica. Un acoperis din tigla este rezistent, este foarte placut din punct de vedere estetic si are o istorie foarte bogata, ceea ce il recomanda extrem de bine. Vom incerca sa detaliem avantajele acoperisului de tigla, pentru a descoperi cu exactitate de ce merita sa il achizitionam.

Care sunt avantajele unui acoperis din tigla ceramica?

Traditia poate sa fie trecuta pe lista de avantaje. In cele cateva sute de ani in care a fost folosita pentru acoperirea caselor, a dovedit ca este eficienta si durabila. Majoritatea centrelor istorice din orasele lumii au case acoperite cu tigla ceramica, ce a facut fata fara niciun fel de probleme trecerii timpului.

Avem de a face cu un material 100% natural, realizat din argila si din apa. Nu exista niciu adaos chimic si nimic care sa aiba efecte negative asupra sanatatii.

Durata de viata a unui acoperis din tigla poate sa atinga cu usurinta 100 de ani iar garantia depaseste, de multe ori, 30 de ani. Astfel, odata ce ai optat pentru o astfel de solutie esti aproape sigur ca o vei folosi intreaga viata.

Tigla ceramica este un izolator termic excelent, este un izolator fonic excelent si protejeaza impotriva tuturor tipurilor de intemperii.

De asemenea, pe lista avantajelor poate sa fie trecut si faptul ca este reutilizabila. Daca in timp, iti doresti o modificare a structurii casei, tigla ceramica poate sa isi schimbe directia si sa fie usor de folosit. Per total, este foarte rentabila si extrem de eficienta, ceea ce o face cea mai populara varianta pentru acoperisurile caselor.

Care sunt dezavantajele tiglei ceramice?

In mod normal, nu scapam de dezavantaje, oricare ar fi produsul pe care il cumparam. Chiar daca nu are multe dezavantaje, tigla ceramica prezinta cateva. Cel mai mare este faptul ca are o greutate foarte mare, ceea ce pune presiune pe structura casei. Astfel, este nevoie de o structura destul de solida pentru a face fata unui acoperis din tigla. De asemenea, timpul de montare este destul de mare, ceea ce poate sa creasca pretul final.

Pana la urma, insa, vorbim despre o investitie pe termen lung si foarte lung, asadar, oricat de mare ar fi pretul final, rezultatul este unul economic si eficient.

 

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *