Casa-Gradina

Cum se monteaza o cada de baie

Recomanda informatia!

Montarea cazilor de baie
Cazile pot fi montate pe suport din polistirol sau pe picioare de cada.

Montarea armaturilor de scurgere si prea-plin
Inaintea asezarii cazii se monteaza armaturile de scurgere si prea-plin (A, B).
Mai intai se aplica pe paharul supapei un inel de chit si se monteaza dinspre interior in deschiderea de scurgere. Se pune dinspre exterior piesa inferioara a supapei si ambele piese se insurubeaza dinspre interior. Racordul pentru scurgerea de prea-plin se orienteaza spre partea de jos a cazii. Daca este necesar, teava de prea-plin se va scurta cu un ferastrau fin. Acum se cupleaza supapa si teava de prea-plin la sifon.

Montarea suportului
Acesta are dimensiunile exacte si forma corespunzatoare pentru prinderea vasului de cada. Blocul se aliniaza cu cada pozitionata si se fixeaza pe pardoseala cu mortar. Din suport este taiata deschiderea de curatire. In continuare se acopera suportul cu faianta, operatie usoara, datorita suprafetelor netede. (vedeti indrumarul nostru „Placi ceramice\\”.)

Montarea pe picioare de cada
Se marcheaza punctele de asamblare a picioarelor cazii, conform instructiunilor de montaj (C).
Picioarele se lipesc cu pasla adeziva si se intoarce cada cu grija. Picioarele permit reglarea exacta a pozitiei orizontale cu ajutorul unei nivele. (D)

La racordarea cu peretii se va lipi o banda profilata pentru cazi, pentru a nu se forma punti de vibratii. Aici gasesti niste preturi la cazi de baie de la exclusiv design. Dupa finalizarea tuturor legaturilor trebuie efectuata o proba de etansare.
Zidirea cazii se face cel mai bine cu placi BCA (Ytong) (E), pe care apoi se lipesc faiantele. Aveti grija sa lasati o deschidere de acces pentru verificari si curatenie.
\\"cazi
Lucrari finale
Aplicati o rama pentru faianta in deschiderea de acces, dupa care montati armatura de alimentare si etansati racordarile cu chit siliconic.

Atentie! La montarea unei cazi metalice si a garniturilor de racordare trebuie instalat un conductor de egalizare a potentialului la pamant. Aceasta operatie trebuie executata de catre un electrician.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *