Masini

Masuri de reducere a costurilor la Opel

Recomanda informatia!

Opel a anuntat ca urmeaza sa reduca saptamana de lucru la 35 de ore incepand cu luna aprilie a anului viitor si ca va aplica programe part-time pentru un numar mare de angajati mai in varsta cu scopul de a reduce costurile.

La sfarsitul acestei saptamani grupul Peugeot-Citroen a anuntat ca urmeaza sa ia primele masuri concrete in vederea reducerii costurilor de munca. Dupa ce a dat asigurari ca nu va face concedieri, grupul francez a dezvaluit ca, incepand cu luna aprilie programul obisnuit de munca de la Opel se va reduce la 35 de ore pe saptamana, persoanele mai in varsta fiind redirectionate spre programe de munca part-time.

In plus, cei de la Opel vor lansa un program de pensionari anticipate pentru a reduce astfel forta de munca. In tot acest timp, managerii vor primi bonusuri doar daca vor reusi sa isi indeplineasca obiectivele stabilite in prealabil de  Grupul PSA.  Actualmente, Opel are un numar de 37.000 de angajati in Europa din care 19.000 sunt in Germania. Nu este inca clar cati din acestia vor fi afectati de aceste noi masuri anuntate. In plus, Opel isi propune sa reduca cu pana la 30% achizitiile de la furnizorii externi, ca urmare a integrarii in Grupul PSA.

Aceste masuri vin dupa ce Carlos Tavarez, presedintele Grupului PSA a avertizat faptul ca Opel are costuri de productie cu pana la 50% mai mari decat fabricile in care se produc modele Citroen si Peugeot. Actualul plan prevede ca Opel sa devina profitabil pana in anul 2020 dar, in paralele, Opel si-a exprimat dorinta sa recupereze in jur de 800 de milioane de euro din cele 1,3 miliarde de euro cu care a achizitionat Opel  de la General Motors.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *