Nori, spirulina, chlorella… Algele, noii aliati ai sanatati tale
Fie ele in nuante de rosu, de maro sau de verde, alegele sunt doar pline de benefiicii pentru organismul nostru. Foarte des intalnite mai ales in domeniul cosmeticii, algele au tendinta de a deveni cel mai bun ingredient din farfuriile noastre. Un lucru deloc de neglijat.
Algele, cea mai buna alternativa la peste. Foarte populari, pestii au deja un loc bine stabilit la noi in meniuri. Dar supra exploatarea marina poate sa fie amortizata cu ajutorul algelor, alimente pline de beneficii pe care nu mai ai cum sa le ignori. Deci sa mamanci pesti este deja o tendinta has been. Cel mai bine ar fi sa mananci alge.
Algele, comori nutritionale. Consumate in mod traditional in Asia mai ales, algele au nenumarate virtuti minunate. Spirulina, nori, agar-agar, wakame sau laptuca de mare, te vor surpinde si pe tine cu siguranta. Sunt foarte bogate in proteine, minerale, vitamine si oligo-elemente si au un continut foarte scazut de calorii. Sunt bogate in fibre, pot regla colesterolul sau glicemia si sunt foarte usor de asimilat de catre organism.
In plus, clorofila pe care o contin, poate favoriza digestia, cicatrizarea si poate intari sistemul imunitar.
O alternativa vegetala la produsele animale. Algele sunt surse foarte interesante de proteine vegetale. Deci pot inlocui fara probleme carnea, ouale sau untul. Spirulina contine in jur de 55-70% proteine, in timp ce chlorella 50%. Dar asta nu este totul. Algele mai sunt foarte bogate in fier si calciu. Laptuca de mare mai ales, contine cantitati importante de fier, chiar mai mari decat spanacul. La fel de surprinzatoare este si alga wakame, care cotine calciu, de 14 ori mai mult decat laptele. Deci sunt o veritabila solutie viabila pentru a lupta contra carentelor nutritionale. Se pot consuma cu alte cuvinte si sub forma de suplimente alimentare.