Masini

Cum puteți menține siguranța în trafic când vă aflați la volanul unui tractor?

Recomanda informatia!

Vehiculele agricole care circulă pe drumurile publice reprezintă o problemă pentru toți participanții la trafic. Pe de o parte, deținătorii de tractoare și alte vehicule agricole se plâng că ceilalți șoferi sunt nerăbdători, în timp ce ceilalți participanți la trafic consideră că șoferii de tractoare sunt neatenți și nu respectă reglementările în vigoare. Totuși, industria agricolă este cea care trebuie să recunoască riscurile de siguranță care apar odată cu conducerea unui tractor pe drum public. În general, vehiculele mai mari, care ocupă o bună suprafață din drum, creează riscuri semnificative pentru ceilalți șoferi.

Prin urmare, dacă dețineți un tractor sau un alt vehicul agricol, este necesar să investiți în cele mai performante și eficiente faruri pentru tractoare, deoarece doar acestea contribuie la o bună vizibilitate pe vreme rea și pe întuneric. Totuși, la alegerea farurilor pentru tractoare, trebuie să acordați o mare atenție mai ales la numărul de lumini pe care le veți folosi, dar și la intensitatea luminii. Pe măsură ce dimensiunea vehiculelor agricole a crescut, la fel a crescut și numărul de lumini. De exemplu, farurile pentru tractoare pot fi foarte performante pe teren, însă pot fi orbitoare pe drumul public.

Iată câțiva pași care vă pot îmbunătăți siguranța pe drumurile publice:

Cedați jumătate din lățimea drumului

Poate că știți care sunt dimensiunile vehiculului pe care îl conduceți, însă alți șoferi nu știu cât de lung sau cât de lat este. Cu soluțiile adecvate de iluminare, îi puteți avertiza pe ceilalți șoferi că sunteți la volanul unui tractor sau conduceți un alt vehicul agricol de mari dimensiuni. Deși vehiculele agricole sunt scutite de restricții de înălțime, lățime, lungime și greutate, regulamentele în vigoare privind traficul pe drumul public impun să cedați o jumătate din lățimea drumului acolo unde se poate. Toți șoferii se așteaptă ca banda lor să fie liberă, așa că indiferent de cât de voluminos ar fi vehiculul pe care îl conduceți, încercați să cedați jumătate din drum sau să permiteți ca ceilalți șoferi să vă depășească. Respectați această regulă mai ales pe drumuri drepte și atunci când vă apropiați de curbe, poduri, dealuri sau atunci când vizibilitatea înainte este restricționată.

Nu folosiți prea multe lumini

Pe drumurile publice, doar patru faruri orientate înainte pot fi utilizate simultan. Cu toate acestea, unele vehicule și echipamente agricole pot folosi mai bine de zece lumini. Mai multe lumini cu o intensitate puternică tulbură vizibilitatea celorlalți șoferi, care nu pot vedea cu exactitate adevăratele dimensiuni ale vehiculului pe care îl conduceți. Luminile orientate spre spate îi vor orbi pe șoferii care se apropie din spate, împiedicându-i să aibă o vizibilitate bună a traficului. Prin urmare, utilizați doar opțiunile corecte de iluminare atunci când conduceți un tractor pe drumurile publice.

În general, tractoarele și echipamentele agricole sunt echipate cu o gamă variată de opțiuni de iluminare, fiecare îndeplinind funcții diferite, cum ar fi lumini de semnalizare sau lămpi de lucru. Pe drumurile publice, folosiți doar opțiunile corecte de iluminare pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi că sunteți la volanul unui vehicul amplu și care sunt mișcările pe care doriți să le faceți. Cu alte cuvinte, mai multe lumini nu sunt întotdeauna mai bune, în special pe drumurile publice. Pot crea confuzie și pot deranja, mai ales pe șoferii care nu sunt familiarizați cu echipamentele agricole. Șoferul tractorului este responsabil pentru siguranța sa și a celorlalți participanți la trafic. Industria agricolă poate profita de cele mai moderne și eficiente opțiuni de iluminare pentru tractoare și pentru alte vehicule și echipamente agricole și poate folosi în mod corect soluțiile de iluminare, dând astfel dovadă de profesionalism.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *