Masini

3 motive sa cumperi piese auto din magazine online

Recomanda informatia!

Una dintre dilemele pe care le are orice șofer in momentul in care trebuie sa cumpere piese auto este daca sa opteze pentru piese auto noi sau pentru piese second hand. Ambele variante au atat avantaje cat si dezavantaje, pe care vom incerca sa le disecam si sa le descoperim.

 

Achizitia de piese auto second hand

 

Incepem cu piesele auto second hand deoarece sunt cele mai controversate. In principiu nu este indicat sa cumperi astfel de piese din motive evidente. Cu toate astea, daca mergi in centrele de dezmembrari s-ar putea sa gasesti piese cu adevarat bune la preturi extrem de mici. De regula, piesele second hand vin de la masini cu dauna totala, implicate in accidente grave. Avantajul achizitiei lor este pretul mic insa dezavantajul este faptul ca poti achizitiona o piesa uzata.

Daca te orientezi spre piese auto second hand evita piesele vitale pentru masina si incearca sa alegi centre de dezmembrari de incredere, care sa aiba la dispozitie oameni buni cu care pot fi verificate piesele.

 

Achizitia de piese auto noi

 

Categoria de piese auto noi este extrem de dezvoltata. Avem mii de magazine de piese auto care le comercializeaza si mii de producatori, care mai de care mai interesanti. Daca vrei sa mergi la sigur cu piesele noi este bine sa achizitionezi piese auto de origine, produse de cei care au produs si piesele montate inca de la inceput pe masina ta. De regula, insa, aceste piese sunt ceva mai costisitoare, asadar multi soferi isi indreapta atentia spre alte solutii. O solutie foarte buna ete cea de piese auto aftermarket.

Piesele aftermarket sunt aproape identice cu cele originale, doar ca sunt produse de catre alti producatori. Daca alegi sa cumperi piese aftermarket este bine sa te orientezi catre branduri de incredere. Exista mai multi producatori de renume care au dovedit ca pot produce calitate si de asemenea exista o multime de forumuri si de siteu-ri de unde te poti inspira si de unde iti poti lua informatii.

Acorda o atentie sporita pieselor auto deoarece o achizitie neinspirata poate sa insemne un minus in ceea ce priveste siguranta ta si a pasagerilor. Daca vrei sa iesi ieftin alege, in primul rand calitate, deoarece pe termen lung aceasta este cea mai rentabila si poate sa duca la economii substantiale de bani, combustibil, timp si nervi.

 

 

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *