Diverse

Pret benzina si motorina in Europa

Recomanda informatia!

Am inceput sa planific o mica escapada in strainatate cu masina vara aceasta asa, ca am inceput sa ma interesez care sunt preturile le benzina si motorina in cateva tari din europa. E vorba de preturile valabile pe 20 iunie 2011, ele vor mai varia in perioada urmatoare, dar pot sa fac o estimare. Preturile la benzina si motorina sunt medii si sunt preluate din buletinului saptamanal al UE, „Oil Buletin”

In Romania pretul mediu ar fi undeva in jur de 1,23 euro un litru de benzina si de 1,21 euro un litru de motorina.

Daca va trebui sa treci prin Bulgaria ca mine, pretul va fi cea mai mic, 1,16 euro un litru de benzina si de 1,18 euro un litru de motorina.

Eu o sa ajung si prin Grecia, la greci o sa simt bine la buzunar costul benzinei, o sa fac plinul din Bulgaria, dar cand se goleste rezervorul voi fi nevoit sa alimentez din Grecia cu benzina la un pret de 1.67 euro un litru, iar cei care merg pe motorina vor plati 1,48 euro un litru.

Cand vei ajunge in Cipru vei gasi un pret ceva mai relaxat, va fi un pret de 1,21 euro un litru de benzina si de 1,27 euro un litru de motorina.

Pentru cei care vor vizita si Estonia, vor gasi preturi aproape la fel ca in Romania, adica 1,218 euro un litru de benzina si 1,213 euro litrul de motorina.

Daca vrei sa vizitezi vestul Europei, probabil vei trece prin Ungaria, la vecinii nostri pretul este de 1,39 euro un litru de benzina si 1,36 euro un litru de motorina.

Mergeti mai departe in Austria unde pretul este un pic mai coborat, adica de 1,37 euro un litru de benzina si respectiv 1,33 euro un litru de motorina.

In Slovacia, vei plati 1,45 euro un litru de benzina si 1,33 euro litrul de motorina, in Cehia pretul este foarte apropiat 1,44 euro un litru de benzina si 1,33 euro litrul de motorina.

In Germania vei simti la serios buzunar, 1,54 euro te va costa un litru de benzina si un pic mai putin 1,40 euro litrul de motorina.

Vrei sa vizitezi Italia, atunci fii pregatit

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *