Cand trebuie schimbat filtrul de polen?

Recomanda informatia!

In primul rand doresc sa mentionez ca toate masinile au filtru de polen. Acesta se gaseste undeva in interiorul masinii, in spatele torpedoului sau in compartimentul motor, in zona rezervorului cu lichid de parbriz.

Ca sa stabilim foarte bine, filtrul de polen filtreaza aerul care intra in habitaclul masinii, actionand ca un paravan oprind toate lucrurile nocive, praf, frunze, insecte, scame sa ajunga in interiorul masinii. Un filtru de polen murdar face ca aerul conditionat sa functioneze mai putin eficient.

Care este cauza aburirii parbrizului si a geamurilor? Daca ati verificat deja etanseitatea interiorului masinii, dar in continuare se aburesc geamurile, atunci un lucru este sigur: filtrul de polen este cauza. Daca nu a mai fost schimbat de o perioada buna de timp, umiditatea specifica toamnei deja si-a facut loc in interiorul masinii. Astfel fluxul de aer nu e suficient de puternic pentru a indeparta umezeala, rezultand astfel aburirea geamurilor.

Indicat este ca la fiecare revizie a masinii sa inlocuim toate filtrele masinii sau la un interval de 15.000 de kilometri. Operatiunea este destul de simpla si nu necesita mai mult de 30 de minute. Cand a sosit momentul ca filtrul de polen sa fie inlocuit, puteti alege un filtru cu carbon activ. Astfel, pe langa praf, acesta neutralizeaza si poluantii din aer.

Cum va dati seama daca trebuie schimbat mai devreme de 1 an? Daca simtiti mirosuri neobisnuite care vin din gurile de ventilatie, va recomandam sa mergeti la un service auto pentru a il inlocui. Pretul unui filtru de polen variaza in functie de dimensiuni si material, dar va pot spune un pret mediu de 50 de lei.

Calitatea drumurilor, timpul petrecut in calatorii si diferenta de a rula masina in oras sau in afara lui fac diferenta intre a schimba filtrul de polen inainte de revizia tehnica. Consulta traseele rutiere inainte de a pleca la drum.

Este foarte importanta schimbarea regulata a filtrului de polen, cat si a celui de aer si de ulei, astfel prelungiti viata masinii, dar protejati si componentele motorului. Se poate ajunge cu usurinta si la un consum crescut de carburant.

Daca totul este pus la punct, toate componentele sunt in regula, atunci puteti pleca la drum linistiti. Va recomandam o aplicatie Rute Auto care va ajuta sa va deplasati pe drumurile nationale si internationale, indicandu-va distanta de parcurs, timpul, dar si variantele de drum alternative. Cu toate filtrele incoluite, nu veti avea nicio problema cu masina pe parcursul traseului vostru.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *