Masini

Cum sa inchiriem o masina in mod inteligent

Recomanda informatia!

Inainte de a face apel la serviciile unei agentii de la care putem inchiria o masina este foarte indicat sa strangem cateva informatii despre ofertele existente pe piata. Dar, inainte de toate este foarte indicat sa ne punem cateva intrebari respectiv sa cautam raspunsurile la aceste intrebari. De exemplu daca dorim sa calatorim doar singur fara familie si fara priteni atunci din punct de vedere al buzunarului nostru este mult mai ieftin si oportun sa ne gandim la o masina confortabila care apartine unei clase mai mici, cu un motor mai mic si evident cu un consum mai redus. Sau daca vom dori sa calatorim intr-o zona montana atunci cel mai bine este sa ne orientam spre o masina de teren. La fel, daca dorim sa calatorim cu familia sau cu prietenii probabil vom opta pentru un microbuz. Deci ca un prim pas trebuie sa decidem unde, in ce conditii dorim sa calatorim si ce tip de masina dorim sa inchirem, iar ulterior pe baza acestor criterii sa solicitam oferte de la mai multe companii care ofera asemenea servicii.

Dupa ce suntem hotarati in legatura cu tipul masinii, ca si un al doilea pas este foarte indicat sa strangem toate intrebarile noastre pe o hartie, legat de conditiile de inchiriere respectiv legat de conjuncturile care pot aparea in timpul unui contract activ cu o agentie de masini de inchiriat. O intrebare foarte importanta poate fi legat de tipul sau tipurile de asigurari oferite de catre aceste agentii. Daca intentionam sa calatorim cu copii nostrii atunci aceasta lista neaparat trebuie sa includa intrebari legate de dotarile de siguranta ale masinilor pentru copii. De asemenea este foarte indicat sa ne informam si despre modul de solutionare in cazul unui accident sau in cazul unui furt din masina sau in cazul unei defectiuni tehnice ale masinii. De asemenea in functie de varsta noastra, este indicat daca ne informam si despre varsta minima la care se poate beneficia de un astfel de serviciu, dar de obicei in Romania varsta minima la majoritatea agentiilor de acest gen este de 21 ani. De asemenea o intrebare la fel de importanta poate fi durata minima al contractului, dar la majoritatea firmelor din Romania, durata minima este de o zi.

In pasul urmator trebuie sa gasim agentia care dispune de cea mai buna oferta pentru criteriile noastre. Sfatul nostru este sa luati contactul cu mai multe companii care ofera asemenea  servicii pentru ca multe dintre ele practica si reduceri in diferite perioade. Dar mai intai trebuie sa gasim aceste agentii. Pentru a realiza acest lucru o posibilitate eficienta poate fi cautarea cu ajutorul google. Puteti introduce de exemplu in google urmatoarea expresie de cautare: masini de inchiriat. Sau puteti introduce si alte variatii al expresiei din propozitia anterioara ca sa obtineti mai multe rezultate, iar astfel in mod sigur vor fi listate o multime de agentii pe ecran care ofera acest serviciu. Dar indiferent de modul in care veti cauta companii cu acest domeniu de activitate, sfatul nostru este sa selectati daca este posibil mai multe firme din orasul dumneavoastra. Sau daca aveti nevoie de o masina intr-o alta tara atunci este indicat sa selectati agentii care au reprezentanta la aeroportul de destinatie. Dupa ce aveti o lista cu mai multe firme puteti lua contactul cu fiecare. In aceasta faza cel mai indicat ar fi ca acest contact sa se realizeze pe baza unui email sau telefonic pentru a minimaliza costurile. Noi va sugeram sa solicitati o informare cat mai detaliata de la fiecare agentie pentru ca in mod sigur veti obtine o multime de informatii importante la care nici nu v-ati gandit. Daca prin aceasta informare nu veti primii raspuns la toate intrebarile dumneavoastra notate la punctul doi, atunci aici este momentul sa discutati fiecare dintre aceste intrebari cu persoane specializate in domeniu. Dupa ce acest proces de informare s-a incheiat in mod sigur veti putea trage cu creionul peste cateva agentii de pe lista dumneavoastra. Acum nu mai ramane altceva decat sa luati o decizie finala, bazata mai mult pe conditiile si tarifele practicate de catre agentiile ramase pe lista. Noi va sfatuim ca in final sa acceptati oferta care va ofera cea mai mare siguranta si cel mai mare confort la cel mai mic pret.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *