Masini

Istoria Companiei Kia Motors

Recomanda informatia!

Compania Kia a castigat un renume important pe parcursul deceniilor trecute astfel diferitele modele Kia devin din ce in ce mai polulare si in cadrul agentiilor de inchirieri de masini. Kia Motors Company a font fondata in anul 1944, sediul central al companiei se afla in Coreea de Sud. Kia Motors se remarca prin faptul ca, este cel mai vechi producator corean de autovehicule. Ca urmare al dezvoltarii si extentinderii companiei, Kia a devenit in ultima perioada sponsorul principal al unor competitii sportive de tenis bine cunoscute precum “Australian Open” si “Davis Cup”. Kia are peste 30.000 de angajati in intreaga lume si conform unor date statistice incaseaza venituri anuale de peste 14 miliarde de USD.

Unul dintre cele mai cunoscute modele Kia in Europa, este Kia Cee’d. Modelul Kia Cee’d este de asemenea bine cunoscuta si in randul agentiilor de inchireri de masini, care ofera acest model mai ales clientilor care doresc o masina cu dimensiuni mici dar cu calitati excelente. Modelul are lungimea 4235 mm, latimea 1790 mm respectiv inaltimea modelul este 1480 mm. Kia Cee’d este fabricata din anul 2006 si este destinat aproape in exclusivitate pietei europene de masini. Modelul este ansamblat in Europa, mai precis in localitatea Zilina din Slovacia. Modelul este disponibil cumparatorilor, agentiilor de inchirieri de masini respectiv tuturor celor interesati in diferite configuratii. Astfel, configuratiile pot include hatchback cu 3 sau 5 usi sau break cu 5 usi si 5 tipuri de motorizari (3 pe benzina si 2 diesel); modelul se poate intalnii de asemnea si sub forma de 4 tipuri de echipamente (S, GS, LS, SR); respectiv modelul are doua tipuri de transmisii: manuala sau automata.

Kia Cee’d devine masina anului in 2008, in Romania. Astfel nu este nici o mirare in faptul ca acest model se poate regasii si printre ofertele multor agentii de inchirieri de masini, din Romania. Exista diferite si variate teorii legat de nasterea numelui acestui model. Astfel, unii sustin ca geneza numelui acestui model trebuie cautat in expresia “Community of Europe and European Design”. Conform unei alte teorii numele modelului provine din expresia “cerato evolved” deoarece Cerato este predecesorul cee’d-ului, insa aceasta teorie nu a fost niciodata confirmata de catre reprezentantii companiei. O alta teorie sustine ca numele modelului are legaturi directe si se inspira din cuvantul englez “seed”.

Bineinteles Kia a fabricat si fabrica si in prezent si alte modele cunoste de succes precum: Kia Picanto, Kia Rio, Kia cee’d sw, Kia pro cee’d, Kia Magentis, Kia Opirus, Kia Sportage, Kia Sorento, Kia Carens, Kia Carnival sau Kia K2900.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *