Masini

Cum economisesti bani cand inchiriezi o masina?

Recomanda informatia!

Ideea de a apela la inchirieri auto in vacanta sau intr-o calatorie in scop de afaceri este in general una care adauga la cheltuielile planificate, insa la sfarsitul zilei, pentru turistul care face alegerile corecte, cheltuiala se poate dovedi minora prin comparatie cu toate avantajele apelarii la acest tip de servicii.

Cea mai mare greseala facuta de cei care apeleaza la firme de rent a car este preconceptia ca tarifele sunt relativ aceleasi indiferent de companie. In realitate, tarifele difera destul de mult, iar timpul petrecut pentru a face o comparatie de preturi, eventual pe internet, chiar inainte de plecare, se poate transforma in economii substantiale. De asemenea, merita investit timp si intr-o scurta instruire informativa legata de actiunile care pot aduce dupa sine penalizari din partea companiilor de inchirieri masini. Pe site-uri precum kamoauto.ro, potentialii clienti gasesc toata informatia relevanta de care au nevoie.

1. Masina este preluata si returnata in mod ideal cu rezervorul plin. Modul in care problema combustibilului este tratata difera de la o companie la alta si de la o tara la alta, insa in principal trebuie retinut ca cea mai buna optiune este preluarea si returnarea masinii cu rezervorul plin, astfel incat sa nu poata exista discutii pentru ca daca masina este returnata cu mai putin combustibil decat a fost preluata, clientul va fi fortat sa plateasca diferenta de combustibil, uneori la un pret considerabil mai mare decat cel practicat la benzinarii.

2. Locul din care se preia masina este important. Unele servicii de rent a car ofera optiunea de a prelua clientul direct de la aeroport, insa desi aceasta pare o idee destul de buna, mai ales in ceea ce priveste confortul, adesea taxa pentru acest serviciu reprezinta o cheltuiala mult mai mare decat deplasarea persoanei interesate de inchiriere direct la sediul companiei, prin alte metode. Inainte de a decide ca se doreste ca masina sa fie adusa direct la aeroport sau in alta locatie aleasa de client, este foarte important sa se verifice care sunt taxele suplimentare pentru acest serviciu.

3. Incheierea unei asigurari suplimentare. In multe tari, serviciile de inchiriere masini solicita clientului incheierea unei asigurari suplimentare, trebuie insa inteles ca aceasta nu este de obicei obligatorie. Angajatii companiilor rent a car sunt instruiti sa puna presiune pe clienti astfel incat acestia sa incheie asigurarea speciala, insa soferul poate decide sa nu opteze pentru aceasta, economisind astfel bani. Atentie, insa, in unele tari asigurarea auto a soferului acopera si potentialele accidente produse atunci cand se conduce o masina inchiriata, in altele nu. Se recomanda contactarea agentului de asigurari pentru lamurirea acestei probleme inainte de a apela la serviciile de inchirieri auto.

4. Evitati sa rezervati cea mai scumpa masina. In general, persoanele care inchiriaza masini opteaza pentru versiunile cele mai accesibile pentru buget si din acest motiv, de multe ori acestea sunt inchiriate rapid si sunt adesea indisponibile atunci cand clientul se prezinta pentru masina rezervata. In aceste conditii, firma rent a car este de obicei dispusa sa ofere un upgrade clientului, care poate obtine astfel o masina in mod normal mai costisitoare si evident mai performanta, la acelasi pret. Daca masina mai ieftina rezervata este disponibila, dar clientul doreste totusi sa opteze pentru o masina mai scumpa, acest lucru este posibil si la fata locului, insa contra unei taxe.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *