Masini

Xiaomi va comercializa in curand masini electrice, este oficial

Recomanda informatia!

Xiaomi tocmai a anuntat crearea lui Xiaomi EV, o filiala dedicata masinii electrice.

Xiaomi dovedeste inca o data ca este o companie speciala. Este o companie cunoscuta in special pentru telefoanele inteligente oferite si a reusit sa ajunga intr-un timp relativ scurt pe locul doi in clasamentul companiilor care comercializeaza smartphone-uri. Insa, compania, produce in egala masura trotinete, televizoare, proiectoare si chiar o oala electrica sub presiune, Mijia, unul din primele mari succese ale marcii.

De acum inainte se pare ca va trebui sa ne obisnuim sa vorbim despre Xiaomi drept un constructor de masini. Miercuri, compania a anuntat inregistrarea oficiala a noii sale unitati de productie botezata Xiaomi EV. Noua entitate este dotata cu un capital social de 10 miliarde de Yuan Renminbi, adica numai putin de 1,309 miliarde de euro.

Este oficial, Xiaomi se lanseaza in productia de masini electrice

Intr-un comunicat, Xiaomi explica ca presedintele sale actual, Lei Jun, se va ocua si de acest nou proiect. Peste 300 de persoane au fost deja recrutate si compania inca cauta talente in domeniu. Xiaomi si-a anuntat deja de o perioada intentia de a investi peste 10 miliarde de dolari in sector in urmatorii 10 ani.

Saptamana trecuta Xiaomi a achizitionat un startup specializat in condusul autonom Deepmotion pentru suma de 77 de milioane de dolari cu scopul de a stimula eforturile de cercetare si dezvoltare. In august, compania a intrat in discutii cu Evergrande Group pentru a se dezvolta inca de la inceput in aceasta industrie.

Nu se stie inca care este stadiul la care au ajuns discutiile insa Evergrande Auto are parte de pierderi mari in ultima perioada si nu comercializeaza de o perioada buna de timp niciun autovehicul nou. Nu se stie nici care va fi primul vehicul comercializat de Xiaomi. Analistii mizeaza pe o berlina sau pe un SUV insa inca nu este nimic confirmat.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *